Négy paksi mehet a vb-re

2018.08.16. 19:47

A tolnai Boros Adrián lesz az ötödik megyei induló Portugáliában

Öt Tolna megyei versenyző állhat rajthoz szeptemberben a portugáliai maratoni világbajnokságon. Köztük négyen az Atomerőmű SE színeit képviselik.

Rónai Gábor

Fotó: Makovics Kornél

Négy paksi és egy tolnai versenyző kvalifikálta magát a Prado Vila Verdében szeptember 6-án kezdődő és 9-ig tartó maratoni világbajnokságra, a Magyar Kajak-kenu Szövetség (MKKSZ) elnöksége tegnap bólintott rá a Weisz Róbert szakági edző által benyújtott névsorra.

A Tolnai KKSE klasszisa, Boros Adrián egyesben és a Vasas versenyzőjével, Solti Lászlóval párban is elindulhat Portugáliában. Boros a tolnai válogatón párosban győzelmet ünnepelhetett, egyesben Györgyjakab Máté mögött pedig második lett. Nem is volt kérdés, hogy a jelenlegi legeredményesebb férfi versenyzőnek ott a helye a vb-n.

Szintén nem volt kérdéses a paksi Kiszli Vanda világbajnoki indulása sem. Az Atomerőmű SE fiatalja egyesben nagy csatában megnyerte a válogatót, párosban pedig az egyesben általa legyőzött Mihalik Sárával (Multi) másodikként ért célba a 18-szoros maratoni világbajnok győri Csay Renáta és társa mögött.

A harmadik Tolna megyei induló a felnőtteknél Koleszár Zoltán lesz, az ASE kenusa párosban vívta ki a jogot a vb-sereplésre azzal, hogy a győri Balla Gellért Levente párjaként másodikként végzett.

Az ifjúságiaknál is paksi kenusok lesznek érdekeltek a vb-n: Hodován Dávid egyesben és párosban, a dunaújvárosiból atomossá lett Kollár Kristóf társaként veszi fel a versenyt a riválisokkal.

Weisz Róbert tegnap lapunk érdeklődésére elmondta, maximálisan elégedettek voltak a tolnai rendezéssel, ahol tökéletesen előkészített pálya várta őket, ráadásul a Holt-Duna vízszintje is megfelelő volt ahhoz, hogy jó versenyen dőljenek el a helyezések. Hozzátette, szakmai szempontból nem érte meglepetés, igazából azok kvalifikálták magukat, akiknek a sikerére előzetesen számítani lehetett.

Nagy meglepetésre a Szekszárdi KKSE ifjúsági korú versenyzői közül senki sem tudta kivívni a vb-szereplés jogát, pedig egy hónappal ezelőtt a horvátországi Európa-bajnokságon még három egység is érmes volt: a Mercz Marcell, Horváth Ádám duó aranyérmes lett, Horváth Nagy Viktória Fruzsina egyesben ezüstöt, Bartos Zsófiával párosban bronzot nyert Metkovicban.

A világbajnokságra készülő férfi kajakos keret tagjai jövő héten Tolnán, a Holt-Dunán folytatják a felkészülést Barina József vezetésével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!