KOSÁRLABDA

2018.02.20. 12:21

Alsóházi rangadót nyert meg a BKSE

Kiesési rangadót nyert meg a Knipl Kft. Bonyhádi KSE a Vásárhelyi Kosársuli ellen a férfi NB I/B-s bajnokságban, amivel a völgységiek életben tartották nyolcba kerülési reményeiket.

Berg Sándor, fotó: Makovics Kornél

Futballnyelven szólva hatpontos meccset játszott egymással a Bonyhád és a Hódmezővásárhely együttese, hiszen tudvalévő volt, hogy amelyik csapat nyer, ellép a másiktól és az utolsó helyről.

A korábbi mérkőzésekkel ellentétben jól kezdtek a bonyhádiak, nagy akarással és igen biztató játékkal sikerült 11 pontos előnyt kiharcolniuk az első félidőben. Ebben nagy szerepet játszott Baki Sándor, aki húsz perc után már 16 pontnál járt.

A nagyszünet után nyögvenyelőssé vált a BKSE játéka, sok hibával játszottak, s csak maguknak köszönhették, hogy visszajött a mérkőzésbe a Hódmezővásárhely. A zárófelvonásban utolérték a vendégek a bonyhádiakat (32. perc: 70–70), majd a vezetést is átvették. Ám, ahogy az első félidőben Baki, úgy a másodikban Jilling László vette vállára a völgységi gárdát. A irányító régi, sérülése előtti fényében tündökölt: az utolsó tíz percben tíz pontot szerzett, köztük egy fontos triplát, de a mérkőzés legvégén a büntetővonalon sem remegett meg a keze, amivel fontos győzelemhez segítette csapatát. 

„Nem mondom, hogy a jövőt illetően biztató játékot mutattunk, de jelenleg a győzelem a legfontosabb számunkra. Ehhez kellett egy remek napot kifogó Baki Sándor és Jilling László, s ha minden meccsen lenne két ilyen játékosunk, mindjárt rózsásabb lenne a helyzetünk. Ettől függetlenül helyén kell kezelni a dolgot, rengeteg munka vár még ránk” – jegyezte meg Morgen Frigyes, a bonyhádiak edzője.

Hozzátette, szeptember közepe után most fordult elő először, hogy öt az öt ellen tudtak készülni egy mérkőzésre.

„Most ott tartunk, hogy tíz ember ismerkedik egymással. Keressük azokat a pontokat, hogy ki, miben tud segítségére lenni a csapatnak. Hangsúlyozom, örülünk a győzelemnek, de muszáj két lábbal a földön maradnunk, ha meg akarjuk menteni a szezonunkat – mondta a völgységiek edzője.

A Bonyhád szombaton a TF-Budapest vendégeként megszerezheti idei első idegenbeli győzelmét. Ebben segítségükre lehet az a Grebenár Péter, aki korábban a Péccsel bajnoki ezüst- és bronzérmet, a Szolnokkal pedig két bajnoki címet nyert. A 210 centiméter magas center a Kaposvártól érkezett kölcsönbe szezon végéig.

 

Férfi NB I/B, Piros csoport, 16. forduló

Knipl Kft. Bonyhádi KSE–Vásárhelyi Kosársuli 93–90 (23–20, 26–18, 21–28, 23–24). Zomba, 200 néző. V: Lövész, Maár, Várhalmi.

Bonyhádi KSE: Somogyfoki P. 14, Lazics 7/3, Baki S. 22/6, Tömösváry 14, Somogyfoki Sz. 12/3. Csere: Jilling 23/6, Kovács B. 1, Grebenár, Csobán.

Hódmezővásárhely: Szabó P. 11/3, Bálint E. 4, Varga Z. 16/12, Vas P. 21/12, Miletics 10. Csere: Béres 10/6, Pavlovics 4, Kun 8/6, Horváth M. 3/3, Rostás 3.

Kipontozódott: Somogyfoki Sz. a 34., Béres a 40., Vas P. a 40. percben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!