Asztalitenisz

2017.07.25. 15:00

Az ötödik legerősebb csapat lesz a Szekszárd a női BL-ben

Az előző szezonban a legjobb négy közé bejutó Szekszárd AC ötödikként van kiemelve 7883 ponttal a női Bajnokok Ligájában.

Rónai Gábor

A zágrábi székhelyű DR. CASL, valamint a német Bad Driburg csapatával színesedik a női Bajnokok Ligája 2017/2018-as sorozata – tájékoztat a nemzetközi szövetség honlapja.

A szervezet már elkészítette a legrangosabb európai sorozat erősorrendjét, amelyben az előző szezonban a legjobb négy közé bejutó Szekszárd AC ötödikként van kiemelve 7883 ponttal. A SZAC-ban a tajvani Cheng I-Ching 8., az orosz Polina Mihajlova a 61., Madarász Dóra a 90., a litván Ruta Paskauskiene pedig a 108. helyet foglalja el a legfrissebb világranglistán. 

A legmagasabb értékszámmal a legutóbbi ezüstérmes lengyel Tarnobrzeg csapata bír (8469), amely a román Elizabeta Samarával (30. a világranglistán) erősítette meg sorait, miközben sztárjai közül megtartotta a német Han Yinget (9.), a lengyel Li Quiant (38.) és a fehérorosz Viktorija Pavlovicsot (59.) is.

A lengyelek mögött Póta Georgina klubja, a címvédő Eastside Berlin (8392) és a már említett horvát klub, a DR. CASL következik (8372). Nem a véletlen műve a zágrábiak előkelő helye, hiszen a Postástól megszerzett holland Li Jie a 15., a hongkongi Hoi Kem Doo a 17., a portugál Yu Fu pedig a 36. helyen áll a kiemelés elkészítésekor figyelembe vett világranglistán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!