Váz-Bau Kupa

2018.01.22. 10:12

A Bátaszék SE 2018-ban sem talált legyőzőre

A Bátaszék SE megvédte címét a Váz-Bau Kupán. A 16. alkalommal kiírt teremtorna fináléjában 2017-hez hasonlóan a Bonyhád VLC-t győzték le. A harmadik helyet a Tolna VFC szerezte meg.

Rónai Gábor, Makovics Kornél

Az utóbbi évek legizgalmasabb, legszínvonalasabb tornája volt a szekszárdi sportcsarnokban szombaton megrendezett Váz-Bau Kupa. Az első négy találkozó például kivétel nélkül döntetlennel zárult, a jeget a Tolna VFC törte meg azzal, hogy 6-3-ra megverte a Majosi SE-t, majd a Bátaszék SE villantott a rekordbajnok, ötször győztes Bonyhád VLC elleni 7-2-vel!

Ekkor még sejteni sem lehetett, hogy mi lesz a vége, azt meg pláne nem, hogy ez a két csapat vívja majd a döntőt. Pedig így lett, de nem mindennapi izgalmakat követően. A BVLC azzal jutott a négybe, hogy 3-1-re megverte a Kölesdet, majd pedig kiszurkolta, hogy a bátaszékiek győzzenek a Kakasd SE ellen. A kölesdiek sajnálhatták, hogy nem sikerült döntetlent játszaniuk a Bonyháddal, mert akkor ők jutottak volna tovább, s erre a teljesítményük alapján rá is szolgáltak volna.

De rászolgált volna ugyanerre a Tevel Medosz SE is, amely hihetetlen balszerencsével, három döntetlennel esett ki a másik csoportból úgy, hogy a Tolna ellen az utolsó pillanatokig volt esélyük a győzelemre, de a 6-6-os döntetlen végül nem lett elég nekik. A szedresiek azzal nyerték meg a csoportjukat, hogy 9-2-re lelépték a Majosi SE-t, amelynek ezen a tornán nem termett babér, pedig korábban remekeltek. 

Az elődöntőre nagyon összeszedte magát a Bonyhád VLC, igazolva, hogy ha a csoportban döcögött is a gépezet, nekik ott a helyük a legjobbak között. A Szedrest szó szerint lemosták a pályáról Köllő Rolandék, akik parádés gólokkal szórakoztatták a Fradi szekszárdi fellépéséről visszatérő, a csarnokot estére szépen megtöltő közönséget. A másik párharc közel sem volt ennyire egyértelmű: az addig parádézó Bátaszék „emberére talált” a Tolnában, s Buzás Attila csapata ugyanúgy bejuthatott volna a fináléba. A bronzmeccsen aztán vigasztalódtak, mert magabiztosan megverték a Szedrest. A döntő óriási csatát hozott, pedig a Bátaszék már 4-0-ra is vezetett, de a Bonyhád nem adta fel, s másfél perccel a vége előtt már csak egy gólra volt riválisától. Az egyenlítő gól vészkapussal sem jött össze, így a bátaszékiek megvédték címüket. A 2012-ben és 2013-ban győztes Bonyhád után ez nekik sikerült másodikként.

A torna legjobb mezőnyjátékosa a bonyhádi Genczler Kornél lett, aki Cseh Gábortól, a festőművész egyik alkotását kapta meg. A legjobb kapus, a tolnai Bildhéber Bence egy szerelést vehetett át a felajánló Laki Zoltántól. A gólkirályi címen a szedresi Fritz Ádám és a bátaszéki Gábor Gergő osztozott, mindketten egy-egy labdát kaptak Papp Gyula és Krähling József jóvoltából. Az első három helyezettnek Lenkey Imre, a kupa főszponzora, illetve Kőfalvi Adél, a Horfer Serleg társtulajdonosa adta át a vállalkozás által felajánlott serlegeket. A többi résztvevőt egy oklevél emlékezteti a helyezésre. A torna legsportszerűbb csapatának a Kölesd SE bizonyult, míg a legjobb edző díját Gábor Gergő kapta meg, aki ezúttal ideiglenes edzőként dirigálta a bátaszékieket, természetesen a „hivatalos” tréner, Kiss János árgus tekintetétől kísérve.

A díjátadó végeztével Lenkey Imre bejelentette, hogy 2019 januárjában jön az immáron 17. Váz Bau Kupa.

A csoport

A végeredmény

1. Szedres

2. Tolna

3. Tevel

4. Majos

Tolna–Szedres 2–2

Majos–Tevel 2–2

Tolna–Majos 6–3

Tevel–Szedres 4–4

Szedres–Majos 9–2

Tolna–Tevel 6–6

 

 B-csoport:

A végeredmény

1. Bátaszék

2. Bonyhád

3. Kölesd

4. Kakasd.

Bátaszék–Kölesd 1–1

Kakasd–Bonyhád 3–3

Bátaszék–Bonyhád 7–2

Kölesd–Kakasd 2–0

Bonyhád–Kölesd 3–1

Bátaszék–Kakasd 4–2

 

Elődöntők:

Bonyhád–Szedres 8–2

Bátaszék–Tolna 2–1.

A 3. helyért

Tolna–Szedres 6–3 (Gól: Sümegi 2, Blatt, Felföldi, Szili I., Frankovszky, ill. Fritz Á., Horváth Z., Erdélyi P).

A döntőben

Bátaszék–Bonyhád 6–5 (Gól: Gábor G. 3, Botos 2, Földvári, ill. Pap R. 2, Völgyi, Máté R., Genczler).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!