labdarúgás

2018.04.21. 07:31

Beállítaná a tavalyi góljainak számát

A Szekszárdi UFC saját nevelésű játékosa egy fővárosi kitérőt követően hét éve oszlopos tagja az NB III-as csapatnak. Fejes Péter húzóember, házi gólkirály, akit többször próbáltak elcsábítani a megyeszékhelyről. Lokálpatrióta, aki a hétvégi, Paksi FC II elleni hazai derbire készül csapatával (vasárnap, 16.30 óra).

Balázs László, fotó: Makovics Kornél

– Csalódott a Budapest Honvéd II elleni múlt heti 4–4-re végződő bajnoki miatt?

– Persze, mert jól játszottunk és megérdemeltük volna a győzelmet – mondta Fejes Péter, aki a kispestiek elleni idegenbeli bajnokin kétszer is betalált, ezzel már 12 találatnál jár a szezonban. – Elkerülhető gólokat kaptunk, kicsit a rutintalanságunknak köszönhető, hogy nem szereztünk három pontot. Öt perccel a vége előtt még 4–2-re vezettünk, bosszantó, hogy nem tudtunk nyerni. Az egész csapat csalódott volt, de már túltettük magunkat rajta, a héten már más részfeladatokra koncentráltunk.

– Mennyire elégedett saját és a csapat tavaszi játékával, eredményességével?

– Elégedett vagyok, az idegenbeli döntetlenek azonban bosszantóak. Rákosmentén, Makón és legutóbb a Honvéd otthonában is remiztünk. Ha a hármasból kettőt nyerünk, másként nézne ki a történet. Tavasszal 3 győzelem, 3 döntetlen és 1 vereség a mérlegünk, de mennyivel jobban mutatna az 5-1-1-es eredménysor... A 2016/2017-es bajnokságot 18 találattal zártam – pályafutásom legjobb szezonja volt. Igaz, a 18 csapatos mezőny miatt négy meccsel többet játszottunk. Most 12 gólnál tartok, jó lenne elérni a tavalyi számot. Hét forduló van hátra a pontvadászatból, így még meglehet. A Dunaújváros ellen kisebb sérülést szenvedtem, ki kellett hagynom a SZEOL elleni meccset, de már jól vagyok. Szerencsére Hegedűs Márk és Kozics Barnabás is lövi a gólokat, ezek szintén fontos találatok.

– Vasárnap kemény mérkőzés vár a Szekszárdra, amelyen megyei rangadón a Paksi FC második csapatát fogadja. Mit vár a találkozótól?

– Helyezésektől függetlenül a Paks–Szekszárd mindig rangadó, megyén belül különleges párharcnak számít. Hazai pályán három összecsapást nyertünk, jó lenne folytatni a sorozatot. Nehéz derbi vár ránk, de úgy gondolom, ha jó felfogásban játszunk, egy jól felkészített ellenfél ellen sikerülhet győzelemmel zárni. Jó a hangulat a csapatnál, így bízom a sikeres szereplésben.

Ez történt az őszi Paks–UFC meccsen

NB III, Közép csoport, 9. forduló

Paksi FC IISzekszárdi UFC 0–3 (0–2). Paks, Fehérvári út. Vezette: Farkas M. (Nyerges, Perák).

Paks II: Rácz G. – Vlasics (Rácz Zs., 64.), Bagó, Nagy Á., Hanol – Báló, Simon M., Bognár D. (Kovács E., 84.) – Kesztyűs M. (Pál, 64.), Adamcsek, Daru. Vezetőedző: Osztermájer Gábor. Szekszárd: Filipánics – Márton E., Károly V., Arena Á., Dallos – Lékó (Preininger, 80.) – Kvanduk J., Kozics (Csigi, 76.), Juhász M. (Major, 87.), Turi T. – Fejes.

Vezetőedző: Kvanduk János.

Gólszerzők: Fejes (15., 50.), Juhász M. (22.).

Sárga lap: Bognár (43.), Báló (53.), Adamcsek (87.), illetve Arena (70.).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!