sakk

2018.02.21. 08:00

Berkes Ferenc vezette győzelemre az ASE-t

Kellemetlen ellenfél szokott lenni a horvátokkal megerősített Dunaharaszti MTK csapata.

Rónai Gábor, fotó: beküldött fotó

Vendégségben verte meg a horvát nagymesterekkel megerősített, sok esetben nagyon kellemetlen ellenfélnek bizonyuló Dunaharaszti MTK-t az ASE Paks az elsőosztályú csapatbajnokságban.

Az atomosok nélkülözték elsőszámú játékosukat, a román Constantin Lupulescut, így a múlt heti Pfalz Openen második helyen záró Berkes Ferenc (2653 Élő-pont) foglalt helyet az első táblán, ezúttal ő „vezette” csatába a paksiakat. A nagymester meg is nyerte a rangadót a horvát Hrvoje Stevic (2601 Élő-pont) ellen, s az első hat táblán meg is szerezték azt az előnyt, ami a győzelemhez kellett.

Kár, hogy Lizák Péter elveszítette a Popovics Ádám elleni partiját, mert akkor fölényesebb is lehetett volna a végső siker, ami jól jött volna a végelszámolásnál.

Az atomosok tartják a lépést a címvédő Nagykanizsával, ráadásul jövő vasárnap éppen a zalai riválist fogadják (Erzsébet Nagy Szálloda, 10 óra), mégpedig abban a reményben, hogy hosszú idő után legyőzik őket.

A 6. fordulóban Dunaharaszti MTK–ASE Paks I. 4.5:7.5. Eredmények: Hrvoje Stevics–Berkes Ferenc 0:1, Zoran Jovanovic–Milos Perunovics döntetlen, Gonda László–Papp Gábor 0:1, Blazimir Kovacevic–Nikola Sedlak döntetlen, dr. Flumbort András–Ács Péter 0:1, Faragó Iván–Szabó Krisztián 0:1, Popovics Ádám–Lizák Péter 1:0, Tompa János–Grószpéter Attila döntetlen, Papp Petra–Kaczúr Flórián döntetlen, Bálint Vilmos–Vidéki Sándor döntetlen, Veszprémi András–Lázárné Vajda Szidónia döntetlen, Kökény Norbert Ádám–Krsulovics Alex döntetlen.

Címkék#ASE (sakk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!