Íjászat

2018.03.22. 13:10

Bolvári Anna bajnoki címmel búcsúzott

Az Alisca Nyilai ÍE versenyzője, Bolvári Anna a budaörsi terem ob-n szerzett aranyérmet.

Balázs László, fotó: TN

Eredményesen szerepeltek a megyei egyesületek a hétvégén lebonyolított versenyeken.

A Budaörsön megrendezett WA terem országos bajnokságon a szekszárdi Alisca Nyilai ÍE sportolói közül Bolvári Anna kadett kategóriában első helyezést ért el, több mint ötvenszázalékos teljesítményével országos bajnok lett. Ő utoljára versenyzett az Alisca színeiben, a Kalocsán élő lány a Paksi Celőke ÍE egyesületben folytatja sportolói pályafutását. Szeitl Milán szintén dobogóra állhatott, ő második lett serdülő kategóriában.

Master korcsoportban Varga György ötödikként zárt, a második napon csupán egy pont különbséggel lemaradva Bencze Gábor (kadett) harmadik helyezettként zárt az ob-n.

A Paksi Celőke ÍE sem maradt érmek, pontszerző helyezések nélkül. Kun Alíz és Kaszás Richárd az első helyen végzett, Kiss Dóra, Agocs Olívia és Kovács Attila ezüstérmet szerzett, Kelemen István Ferenc 4., Vörös István 8. lett.

A Kunszentmiklóson lebonyolított történelmi terem ob-n az aliscások négy versenyzője vett részt, mindegyikőjük dobogós helyen végzett. Németh Réka gyerek kategóriában 474 ponttal aranyérmet szerzett. Szedmák Fanni ifjúsági kategóriában szintén első helyen zárt. Barta Viktória (gyerek) és Barta Nikolett (kadett) bronzérmesként zárt másodosztályú minősítéssel.

Szintén Kunszentmiklóson a Várta Hagyományőrző és Íjász Egyesület képviseletében Bőhmné Molnár Beáta vadászíj kategóriában aranyérmes lett. Az ob előtt szombaton rendezték meg az MHÍT-t, a Magyar Hagyományos Íjásztábla viadalt külföldi vendégcsapat részvételével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!