Kajak-kenu

2018.08.13. 12:44

Boros Adrián hazai környezetben vívhatja ki a vb-indulás jogát

Boros Adriánnak párosban nem kell versenyeznie a vb-indulásért, mégis rajthoz áll a tolnai holtágon ma és holnap zajló válogatón. Egyesben viszont még nagy csata vár rá.

Rónai Gábor

– Néztem a nevezési listát, ahol egyesben és párosban is ott van a neve!

– Úgy gondoltam, ha már Tolnán rendezik a világbajnoki válogatót, akkor annak ellenére, hogy már kivívtuk a vb-indulás jogát, hazai „pályán” kötelességem párosban is rajthoz állni – mondta Boros Adrián, aki Solti Lászlóval nemrég Európa-bajnoki címet szerzett Horvátországban.

– Egyesben viszont még nincs vb-kvótája. Lesz?

– Szeretnék egyesben is ott lenni Portugáliában, de egyáltalán nem lesz könnyű dolgom. Nagyon komoly ellenfeleim lesznek, sok a tehetséges fiatal itthon, szóval meg kell küzdenem azért, hogy két számban is indulhassak.

– Azért az csak előny, hogy ön van hazai pályán!

– Mindenképpen az, hiszen én minden nap ezen a vízen készülök, itt evezek immáron öt éve, amióta Vácról Tolnára kerültem.

– Párosban volt már Európa-bajnok és világbajnok, egyesben viszont még mindkét címe hiányzik. Portugáliában megtörik a jég?

– Először kvalifikálnom kell magam, aztán majd meglátjuk. Nagyon erős a mezőny, sokan évtizede ott vannak a világ elitjében, de szinte minden évben akad olyan fiatal, akiről korábban nem igazán hall az ember, aztán a vb-n beleszól az esélyesek dolgába.

– Ön nagy világjáró! Prado Vila Verdében is járt már?

– Igen, korábban versenyeztem már a mostani világbajnokság helyszínén Portugáliában, és jó emlékeket őrzök a városról. Egy kellemes hely, jó vízzel, jó pályával. Jó lesz ismét rajthoz állni.

A felnőtt, az U23-as és az ifjúsági korosztály számára kiírt maratoni világbajnokságot szeptember 6. és 9. között rendezik a portugáliai Prado Vila Verde városában.

Így alakul a válogató programja

  • Hétfő Férfi felnőtt K-1, 30 km, 10:00. Női felnőtt K-1 26 km, 10:03. Férfi felnőtt C-1, 26 km, 10:06. Női felnőtt C-1, 14 km, 10:25. Férfi ifjúsági K-1, 22 km, 14 óra. Női ifjúsági K-2, 18 km, 14:03. Férfi ifjúsági C-1, 18 km, 14:06. Női ifjúsági C-1, 10 km, 14:25.
  • Kedd Férfi felnőtt K-2, 30 km, 9:00. Női felnőtt K-2, 26 km, 9:03. Férfi felnőtt C-2, 26 km, 9:06. Férfi ifjúsági K-2, 22 km, 13:00. Női ifjúsági K-1, 18 km, 13:03. Férfi ifjúsági C-2, 18 km, 13:06.
  • Tizennégyen képviselik megyénket

    Tucatnyi Tolna megyei versenyző száll harcba a vb-ért. A házigazda Tolnai KKSE-t a legjobb magyar férfi maratonista, Boros Adrián mellett két fiatal, Bali Máté és Ezer Dávid János képviseli. A Szekszárdi KKSE versenyzői közül heten (Szekeres Zsolt, Korsós Zsófia, Mercz Marcell, Horváth Ádám, Müller Bence, Bartos Zsófia és Nagy Viktória Fruzsina) is vízre szállnak, az Atomerőmű SE-ből pedig négyen (Kiszli Vanda, Koleszár Zoltán, Kollár Kristóf és Hodován Dávid) lesznek érdekeltek.

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!