ASE-Alba rangadó

2017.11.18. 11:32

Čizmić szerint fontos lesz, hogy melyik csapat nyeri meg a lepattanókért vívott csatát

Rónai Gábor

A szezon egyik legfontosabb bajnoki meccsét vívja az Atomerőmű SE szombaton, a férfi-NB I. 9. fordulójában. Teo Čizmić gárdája a bajnoki címvédő Alba Fehérvárt fogadja. Igazi presztízsmeccs következik.

„A soproniak elleni biztos győzelem jó hatással volt a srácokra, sokkal könnyebb így edzeni, hogy megerősítést nyer: jó irányba haladunk – mondta Teo Čizmić az ASE honlapján. – Az elmúlt három hétben jól dolgoztak a játékosok, s ennek meg is lett az eredménye. Az Alba egy atletikus, remek csapat, tele kiváló magyarokkal és külföldiekkel. A fiatalok és a rutinos játékosok elegyét remekül megtalálta edzőjük, Dzunics Braniszlav, aki érti a dolgát. Még több energiával, még koncentráltabban kell játszanunk, mint eddig, odafigyelve az apró részletekre, mert azok jelenthetik a különbséget. Meg kell állítanunk a fehérváriak betöréseit, és nagyon oda kell figyelnünk a lepattanókra, mert azt a csatát nem veszíthetjük el. Új légiósunk, R. T. Guinn egyre jobban beilleszkedik a csapatba, napról napra jobban meg vagyok győződve róla, hogy jó döntés volt a leigazolása. Sok nagy csatát megélt, remek fizikummal rendelkezik, tapasztalatával nagy segítségünkre van. Bár még időre van szüksége, de dolgozunk rajta, hogy egyre jobban elsajátítsa a csapat játékát. A héten voltak kisebb problémái, mint ahogy Seth Allennek is, de bízom benne, hogy mindketten ott lesznek a pályán” – zárta.

Azért is lenne fontos a győzelem az ASE számára, mert a válogatott vb-selejtezői miatt ezután kéthetes szünet következik. Az ASE december 9-én a Jászberény vendége lesz. 

Férfikosár-NB I., a 9. forduló

Atomerőmű SE–Alba Fehérvár, szombat, 18 óra.

A várható kezdőötösök:

ASE: Hinds, Allen, Barnies, Eilingsfeld, Ogunyemi.

Alba Fehérvár: Hill, Simpson, Harris, Lóránt, Keller.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!