Futóverseny

2017.08.17. 12:20

Dombóvári sikerek a Deseda-futáson

A hétvégén harmadik alkalommal rendezték meg a Deseda UltraMaratont, a Deseda-tó körüli partszakasz 14 km-es kerékpárútján. A Dombóvári indulók remekül teljesítettek.

Balázs László

Boruzs Beáta, Horváth Tamás

Forrás: Szerző felvétele

A hétvégén harmadik alkalommal rendezték meg a Deseda UltraMaratont, amelyen remekül szerepeltek a dombóvári váltók. A táv 18 kör volt, összesen 252 km megtétele 36 óra alatt a Deseda-tó körüli partszakasz 14 km-es kerékpárútján.

Az úttest burkolata 12 km-en új aszfalt, 2 km-en erdei apró kavicsos út. A résztvevők tisztelegtek a spártai hősök emléke előtt, illetve az erőpróba kiváló edzéslehetőséget nyújtott a Spartathlonon induló sportembereknek.

A dombóvári Futóegerek kéttagú váltója a 2-3 fős vegyes kategóriában első helyezést ért el. A több mint 250 kilométert 28 óra 33 perc alatt tették meg. A váltó tagjai Boruzs Beáta (118 km) és Horváth Tamás (132 km) volt. Boruzs Beáta már rutinos Deseda UltraMaraton versenyző: 2016-ban egyéni versenyzőként 112 km-es megtett távval negyedik helyezést ért el. Horváth Tamás előtt sem ismeretlen az ultrafutás világa. Nyár elején sikeresen teljesítette a Ultrabalatont (220 km).

Boruzs Beáta, Horváth Tamás
Forrás: Szerző felvétele

A kategória második helyezettje a szintén dombóvári Kriszta és a Suhan(co)k. Ők hárman teljesítették a távot. A trió tagjai Tóth Krisztina, Czukor Zoltán és Szigeti Géza, eredményük 33 óra 51 perc. Egyéni versenyzőként a szintén dombóvári Tobler György 11. helyezést ért el. Időeredménye 34 óra 42 perc (168 km).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!