kosárlabda

2017.10.24. 13:05

Egy kevés hiányzott az Atom bravúrjához

A Tisza-partiak úgy szórták a triplákat, mint edzésen, és bár voltak időszakok, amikor az ASE visszajött a meccsbe, a szünetre így is tizenhárom pontos előnyt szereztek Vojvoda Dávidék.

Rónai Gábor

Az első percek történéseit látva félő volt, hogy csúnya verésbe szalad bele az Atomerőmű SE a Szolnok otthonában a férfi NB I 5. fordulójában. A paksiak még fel sem eszméltek, az elsöprő lendülettel kezdő Olaj már 12–0-ra vezetett. Teo Cizmic még éppen idejében fékezte meg időkérésével a hazaiak lendületét, de Jabarie Hinds így is csak az ötödik percben tudta megtörni az atomos gólcsendet. A negyed hátralévő részében már partner tudott lenni a Paks, de a második felvonásban megint megrázta magát az Olaj.

Hogy mi történt az öltözőkben a szünetben, nem lehet tudni, de az látszott, hogy a paksiak sokkal nagyobb elánnal jöttek ki a folytatásra.

Most ők lepték meg a Szolnokot, Javion Ogunyemi és Seth Allen révén kiegyenlítettek (47–47) és benne volt a meccsben, hogy akár fordítsanak is. Sajnos, ahogy Teo Cizmic, úgy Dragan Alekszics is a legjobbkor (a paksiak szempontjából a legrosszabbkor) kérte ki idejét, az Olaj ismét megrázta magát és pillanatok alatt tizenöt pontos előnyt szerzett. Az ASE még innen is vissza tudott jönni, Eilingsfeld Jánosék a záró felvonás előtt öt pontra faragták hátrányukat, ami egyáltalán nem tűnt ledolgozhatatlannak. A paksiak ezúttal is ki tudtak egyenlíteni, de 68–68 után az Olaj többször már nem adta ki a kezéből az előnyt.

Férfi NB I, az 5. fordulóban. Szolnoki Olaj KK-Atomerőmű SE 91–86 (20–12, 25–20, 16–24, 30–30). Szolnok, 1600 néző. Vezette: Farkas G., Praksch, Balog Gy. Szolnok: PERRY 21/9, VOJVODA 21/9, Kovács P. 3/3, FORD 21/6, ANDRICS 12. Csere: Phillip 6, Polyák 3/3, Tóth Á. 4, Tóth Z. Edző: Dragan Alekszics. Atomerőmű SE: Hinds 12/6, ALLEN 32/15, Barnies 11/3, EILINGSFELD 13/6, OGUNYEMI 10. Csere: Ruják 4, Medve 2, Garamvölgyi 2, Gulyás M. Edző: Teo Cizmic.

Kipontozódott: Tóth Á. a 36., Ogunyemi a 39. percben.

Dragan Alekszics, a Szolnok edzője: – Jó védekezéssel és határozott támadójátékkal kezdtünk. A második félidőben aztán visszaesett a játékunk és kiegyenlített a vendégcsapat. A hajrában azonban volt néhány szerencsés és extra dobásunk, és a védekezésünk is olyan volt, mint az elején, így sikerült megnyernünk a mérkőzést.

Teo Cizmic, az Atomerőmű SE edzője: – Az elején beragadtunk, a Szolnok pedig elkapta a ritmust. Később rohantunk az eredmény után, közel kerültünk az Olajhoz, a végén azonban jobban koncentráltak a hazaiak, és megnyerték a mérkőzést.

A tabellán 3 győzelemmel és 2 vereséggel negyedik helyezett Atomerőmű SE a 6. fordulóban, szombaton 18 órakor a Kecskemét együttesét fogadja a Gesztenyés úton.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!