Kosárlabda

2017.12.13. 08:29

Egy ponton múlott, hogy nem Szibéria lett az úticél

Az Európa-kupában a legjobb 16 közé jutás a tétje a mai (18.45 óra, tv: DigiSport2) párharcnak a CMB Cargo UNI Győr és az Atomerőmű KSC Szekszárd női csapatai számára.

Rónai Gábor, fotó: Mártonfai Dénes

Megspórolt egy tizenkétezer kilométeres utazást az Atomerőmű KSC Szekszárd. Ha nem 70–56-ra, hanem csak 69–56-ra nyer Portugáliában a KSC az Európa-kupa utolsó csoportmeccsén, ha Teja Oblak keze 16 másodperccel a barreirói találkozó vége előtt megremeg, és a szlovén két büntetője közül csak az egyiket értékesíti, akkor most a Győr helyett a Jenyiszej Krasznojarszk várna a Szekszárdra az EK-ban.

Nem túlzás, többmillió forintot spórolt meg az utolsó dobással csapatának a szlovén, egy oroszországi utazás igencsak megterhelte volna a klub kasszáját. Mennyire egyszerűbb elutazni Győrbe, nem kell repülni, nem kell ott aludni, elég felszállni a buszra, s három óra múlva már lehet melegíteni a csarnokban...

Az, hogy ezzel szakmailag is jobban járt-e a KSC, csak jövő csütörtök este nyolc óra magasságában dől el. Akkor ér véget a párharc szekszárdi összecsapása, s akkor derül ki, hogy Studer Ágneséket 2018-ban is láthatjuk-e az EK-ban (az már eldőlt, hogy ha sikerül továbbjutni, akkor a lengyel Sleza Wroclaw gárdája lesz az ellenfél).

Az UNI Győrt októberben idegenben sikerült legyőzni (79–74), az a meccs a szezon egyik legizgalmasabb találkozója volt Djokics Zseljkóék számára. Tegyük hozzá, akkor két kulcsemberét, Laklóth Annát és Simon Zsófiát nélkülöznie kellett Völgyi Péternek, ez azonban cseppet sem kisebbíti a KSC érdemeit. Lehet, hogy az EK-csoportjából 3 győzelemmel és 3 vereséggel harmadik helyen továbbjutó győrieknek most is lesz egy nagy hiányzójuk, a center Krivacsevics Tijana bokasérüléssel bajlódik, és kétséges a játéka.

– Örülünk, hogy Krasznojarsz helyett csak Győrbe kell utaznunk, így az már most biztos, hogy a következő körben is lesz magyar csapat az Európa-kupában – mondta Szabó Noémi szakmai igazgató. – Jól ismerjük egymást, mindkét szakmai stáb nagyon felkészült a másikból. Októberben már sikerült legyőznünk a győrieket, csodálatos szurkolóink támogatásával nagy csatában nyertünk. Riválisunk hétvégén veszített Cegléden, de ez nem jelent semmit. Mi győztünk a BEAC otthonában, a harmadik negyedben nagyon jól játszottunk, domináltunk. Mindig akad valaki, aki a vállára veszi a csapatunkat, mostanában többen is jó formában vannak. Abban bízom, hogy sokan elkísérnek bennünket és szurkolóink támogatásával előnyt szerzünk a visszavágóra” – zárta Szabó Noémi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!