íjászat

2018.09.20. 19:31

Egy sikeres év megkoronázása volt

Huszár Zoltán és Kovács Gábor Zsigmond a dobogó legfelső fokára állhatott fel az ausztriai Moosburgban megrendezett 3D világbajnokságon, ahol Huszár-Háhner Erika révén egy ezüstérem is jutott a Tolnai Tájak ÍE versenyzőinek.

Rónai Gábor

Fotó: Beküldött fotó

A klub hat indulója közül Nagy Attila hatodik, Péterbencze István hetedik, Berényi Balázs pedig a nyolcadik helyen végzett.

„Egész évben keményen készültünk, edzettük azért, hogy fizikálisan és mentálisan is a legjobb formában legyünk és a lehető legjobban szerepeljünk az év legfontosabb versenyén, a 3D világbajnokságon – értékelt Alexandra Manea, a TTÍE elnöke. – Az eredményeinken meg is látszott a rengeteg befektetett munka, hiszen hatfős csapatunk két arannyal és egy ezüsttel gazdagodott.”

Alexandra Manea hozzátette: a felkészüléshez hozzátartozik az új felszerelés beszerzése, a vesszővásárlás, igazán összetett felkészülést igényel egy ilyen világbajnokságon való helytállás. A Karintiában fekvő, 4500 lakosú Moosburg erdeiben három nap alatt 84 háromdimenziós figurát kellett eltalálniuk a versenyzőknek, akik húsz országból érkeztek. Csak érzékeltetésképpen: a maximális tíz pontot csak az állat „szívének” eltalálásáért lehetett szerezni, néhány rontás elég volt hozzá, hogy az ember a „vert” mezőnyben találja magát.

Az egyesület legjobb eredményekkel büszkélkedő íjásza, Huszár Zoltán úgy vágott neki a vb-nek, hogy már az első tíz közé kerülés is jó eredmény számára, ehhez képest elhozta az aranyat. A több országos csúcsot is tartó Huszár nak eddig 3D-s Európa-bajnokságról volt egy aranya, ezüstje és bronza, most már világbajnokságról is van.

Alexandra Manea csak amiatt volt egy kicsit csalódott, hogy csapatban nem sikerült érmet szerezniük, pedig meggyőződése, hogy esélyesek voltak az aranyra. A TTÍE-s versenyzőkön azonban végigment egy vírus, ami teljesen legyengítette őket. A harmincnyolc csapatból így is a hetedik helyen végeztek, mindössze két ponton múlott, hogy nem jutottak be a hatos döntőbe.

A TTÍE íjászai remek világbajnoki szereplésükkel megkoronázták a 2018-as esztendőben nyújtott teljesítményüket. A GP-ken mind a terep, mind pedig a 3D szakágban jól szerepeltek, számos bajnoki címet szereztek, országos csúcsok fűződnek a szekszárdi egyesület versenyzőinek nevéhez, ráadásul a klubok rangsorában ott vannak az első háromban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!