kézilabda

2018.04.21. 07:46

Előzésre készül a Szekszárdi FGKC

Berg Sándor

Három idegenbeli bajnoki után játszik ismét hazai pályán a Szekszárdi Fekete Gólyák KC, amely egyből rangadón fogadja a Kozármisleny együttesét.

Jól jött ki az elmúlt pár mérkőzéséből a Szekszárd, amely Mohácson nyert rangadót (24–23), a Mosonmagyaróvár otthonában helytállt (19–28), végül nagyon kitömte a Marcali együttesét (46–19). Utóbbi mérkőzésen a korábbi sikeredző, Tabajdi Ferenc ült a vendégek kispadján, és vasárnap is ő irányítja majd a szekszárdiakat.

„Jó képességű csapat a Kozármisleny, minden poszton 2-3 hasonló játékossal rendelkezik. Sokkal mélyebb a keretük a miénknél, de bízunk benne, hogy az első sorunk ellensúlyozni tudja ezt. Ha kevés cserével tudjuk lehozni a mérkőzést, akkor esélyünk van a győzelemre” – mondta Tabajdi Ferenc.

A Kozármisleny gépezete akadozott az elmúlt hetekben. A Haladást (33–31) és a Csurgót (23–19) nem túl nagy magabiztossággal győzték le Palotás Fanniék, a Győri ETO második csapatától pedig 40 gólt kaptak. Múlt héten a Pázmánd ellen javítottak (28–18).

„Teljes kerettel készültünk a héten, így Weigel Zita is edzésre jelentkezett. Természetesen ő még nem végez teljes értékű munkát, nagyjából ötven százalékos állapotban van a korábban műtött térde. A többiek bevetésre készen állnak” – tette hozzá a szakember.

Hazai siker esetén a Szekszárd pontszámban utolérné a negyedik mislenyieket (31-31 pont). Ősszel 28–23-as hazai siker született.

Női NB I/B, Nyugati csoport, 23. forduló Szekszárdi Fekete Gólyák KC–Kozármisleny SE, vasárnap, 18 óra. Vezeti: Földesi, Halász.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!