kosárlabda

2018.03.23. 12:27

Éremért szeretne játszani a Szekszárd

Ma délután eldől, hogy az Atomerőmű KSC Szekszárdnak egy, vagy három napig tart-e a női Magyar Kupa soproni döntője. A Ceglédet a bajnokságban oda-vissza legyőzték Studer Ágnesék.

Rónai Gábor, fotó: Makovics Kornél

Története legjobb eredményét érte el a Ceglédi EKK tavaly a Magyar Kupában. Cziczás László együttese egészen a döntőig menetelt a pécsi nyolcas döntőben, az UNIQA Sopron azonban már túl nagy falatnak bizonyult Medgyessy Dóráék számára (64–96). Az ezüstérem így is a klub fennállásának legjobb eredménye, korábban soha nem jutott ilyen magasságokba az alföldi egylet.

Idén az Atomerőmű KSC Szekszárd szeretne a kupa Ceglédje lenni, s ahhoz, hogy így történjen, éppen a CEKK-et kell legyőznie Djokics Zseljko együttesének. A ma 15.30 órakor kezdődő negyeddöntő előtt jó előjel, hogy a bajnokságban kétszer is sikerült felülmúlni a riválist. Szekszárdon 72–66-ra, idegenben 80–68-ra győztek a kék-fehérek, akiknek eddig két bronzérem a legjobb eredményük a sorozatban.

Tavaly Pécsett a Győr volt az ellenfél a negyeddöntőben, és bár a szekszárdiakat több mint négyszáz drukker elkísérte, a kisalföldiek jutottak tovább (53–67). Azon a meccsen Studer Ágnes és Sandra Pirsic volt a legeredményesebb: mindketten 11-11 pontig jutottak, Theodoreán Alexandra pedig 10 ponttal zárt.

Annak ellenére, hogy Sopron sokkal messzebb van, mint Pécs, a hírek szerint rengetegen útra kelnek, hogy buzdítsák a lányokat. A jó bajnoki szereplést (első hely a tabellán) és a jó nemzetközi szereplést (nyolcaddöntő az Európa-kupában) egy jó kupaszerepléssel meg lehet koronázni.

Figyelmeztető, hogy a ceglédiek a bajnokságban idegenben verték meg a Győrt (83–69), de ettől nem szabad megijedni, hiszen ez a Szekszárdnak is sikerült (79–74).

A párharc továbbjutója az első negyeddöntő, a Zalaegerszeg és a Győr csatájának győztese ellen folytatja.

A Killik László Női Magyar Kupa programja

Március 23., péntek 1. mérkőzés: ZTE NKK–CMB Cargo UNI Győr 13.00 óra, 2. mérkőzés: VBW CEKK Cegléd–Atomerőmű KSC Szekszárd 15.30, 3. mérkőzés: PEAC-Pécs–Sopron Basket 18.00, 4. mérkőzés: PINKK-Pécsi 424–Aluinvent DVTK Miskolc 20.30.

Március 24., szombat az elődöntőben, az 1. és a 2. mérkőzés győztese 15.30 óra, a 3. és a 4. mérkőzés győztese 18 óra.

Március 25., vasárnap helyosztó mérkőzés a 3. helyért 15.30 óra. Döntő 18 óra.

A finálét az M4 Sport élőben közvetíti. A meccseket a hivatalos honlapon (nmk.kosarsport.hu) lehet követni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!