NŐI FUTSAL

2017.12.13. 11:26

Fontos idegenbeli sikert arattak

Berg Sándor, fotó: Makovics Kornél

Létfontosságú győzelmet aratott Kiskunfélegyházán az Agenta Girls Szekszárdi FC csapata, amely ezzel tovább tapad a címvédő és listavezető Hajdúböszörményre.

A nagypályás labdarúgás őszi idényét követően teljes kerettel készülhetett az Astra, amely jobban is kezdte a találkozót. A mindkét csapatban szereplő Krascsenics Petra kapufájával indult a találkozó, nem sokkal később már pontosabb lövésével vezetéshez juttatta a hazaiakat. Örömük nem tartott sokáig, Ganczer Hajnalka révén gyorsan jött az egyenlítés. (A szekszárdi játékos 12. találatával Pádár Anita mögött egyedül áll a góllövőlista második helyén.) A szekszárdi lendület továbbra is kitartott, Beke Adrienn szokatlan módon, szabadrúgásból vette be a félegyházi kaput.

A hazaiak a második félidőben mindent egy lapra feltéve támadtak, ami kedvezett az Agenta-lányok kontráinak. Egy ilyet kihasználva Fábián Rebeka köszönt be, megszerezve csapata nyolcadik győzelmét az idei bajnokságban.

„Az Astra otthonában senkinek sem könnyű nyerni, de ezúttal megérdemelten vittük el a három pontot – mondta Micskó Márk, a szekszárdiak edzője. – Ha a helyzetkihasználásunk jobb lett volna, még nagyobb arányú győzelemnek örülhetnénk. Ennek ellenére büszke vagyok a csapatomra” – tette hozzá.

A Tolna-Mözs a fordulóban szabadnapos volt, az idei utolsó körben Volodimir Kolok együttese az újonc Gyulához látogat vasárnap, míg Horváth Katalinék egy nappal korábban a zalaegerszegi Ricsillát fogadják a szekszárdi csarnokban.

Ez történt a félegyházi mérkőzésen

Női NB I., 12. forduló. Astra-4IG-Kiskunfélegyházi Bulls–Agenta Girls Szekszárdi FC 1–3 (1–2). KÉSZ Aréna, 100 néző. Szekszárd: Hargas – Ganczer, Megyes, Buchmüller, Horváth K. Cserék: Kágyi, Fábián R., Beke. Gól: Krascsenics P. (4.), illetve Ganczer (4.), Beke (8.), Fábián R. (29.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!