kosárlabda

2018.01.20. 08:09

Győzelme esetén elléphet riválisától az Atomerőmű

Leszakíthatja magáról közvetlen ellenfelét az Atomerőmű SE férficsapata, amennyiben ma hazai pályán legyőzi a Zalakerámia ZTE KK együttesét (18 óra).

Berg Sándor, fotó: Molnár Gyula

A Lélektanilag fontos mérkőzésen látja vendégül ma az Atomerőmű SE a zalaiakat. A tabellára tekintve látható, hogy mindössze egy győzelem a különbség a két csapat között, így ha a paksiak sikerrel veszik a nem is olyan könnyű akadályt, leszakítják magukról ellenfelüket, és egy kis szerencsével közelebb is kerülhetnek az élmezőnyhöz.

Az atomosok malmára hajthatja a vizet, hogy októberben Zalaegerszegen is győzni tudott Teo Cizmic együttese (77–72). Az a meccs azonban csak az egymás elleni mérleg miatt fontos, messzemenő következtetéseket abból nem érdemes levonni.

„A ZTE játéka teljesen más lett, mióta visszatért hozzájuk James Kinney. Kiváló irányítónak tartom őt, amit meccsről meccsre bizonyít is. Teljesen megváltoztatta csapata játékának képét. Jól passzol, dob és tör be, érti és ismeri a játékot, nagy hatással tud lenni a mérkőzésekre” – fogalmazott a paksiak horvát vezetőedzője.

Az amerikai érkezése óta négy győzelmet és három vereséget könyvelt el a Zete, az irányító pedig meccsenként több mint 10 ponttal és 5 gólpassszal segíti csapatát.

„A hátvédjeinknek meg kell érteniük, hogy ennek a mérkőzésnek a megnyeréséhez maximálisan kell koncentrálniuk nemcsak támadásban, de védekezésben is. Ahhoz, hogy az ilyen meccseket meg tudjuk nyerni, mindenkinek magasabb szintű kosárlabdát kell játszania. Nem férnek bele a gyengébb teljesítmények” – jegyezte meg Teo Cizmic. 

Nem véletlenül emelte ezt ki a szakember, hiszen csapata az idei szezonban már nem egy találkozón játszott magához képest gyengébben. Debrecenben (69–87), Szegeden (54–86), illetve Szombathelyen (69–100) is nagyarányú vereségbe szaladtak bele. Hazai pályán viszont nincs okuk a panaszra, a Gesztenyés úton 6/2-es az ASE mérlege, csak a Kecskemét és az Alba tudott ott győzni.

Ráadásul az utolsó hat meccsből csak a Falco elleni idegenbelit veszítették el. A jó szériában nagy szerepe van Eilingsfeld Jánosnak és Jarabie Hinds-nak. A magyar válogatott játékos másodvirágzását éli az Atomnál, nála több labdát senki nem szedett le az ellenfél palánkja alatt (4.4 meccsenként), de az összlepattanók tekintetében is csak az ex-paksi Ryan Watkins előzi meg őt (10.2). A tengerentúli irányító pedig a legponterősebb játékosa az ASE-nak 15.53-as átlaggal. Eilingsfeld az októberi összecsapáson dupla-duplát jegyzett (13 pont és 13 lepattanó), míg az amerikai 17 pontot szorgoskodott össze, és 8 faultot harcolt ki. Kettejük játékán sok múlik majd ma is.

A kérdés, kijátssza-e valamennyi ütőkártyáját a két csapat, februárban ugyanis még meccselnek egyet egymással a Magyar Kupában.

Férfi NB I/A, 16. forduló

Atomerőmű SE–Zalakerámia ZTE KK, szombat, 18 óra.

Vezeti: Győrffy P. A., Söjtöry T., Kovács N.

A várható kezdőötösök:

ASE: Hinds, Allen, Barnies, Eilingsfeld, Guinn.

ZTE: Kinney, Vaughn, Benke, Szabó Zs., Radics.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!