labdarúgás

2017.10.24. 12:24

Hatodik döntetlenjük

Döntetlennel ért véget a Paksi FC és a Mezőkövesd Zsóry FC mérkőzése az OTP Bank Liga 13. fordulójában, ami egyik fél számára sem kedvező eredmény.

Berg Sándor

Három helyen változtatott a Mezőkövesd kezdőjén Kuttor Attila az egy héttel korábbi, Debrecen elleni vereséghez képest (0–2). A tréner paksi kollégája újfent a védelemben cserélt, ezen kívül a megszokott játékosait nevezte a kezdőbe. Haraszti Zsolt és Bartha László hosszú kihagyás után már leülhettek a kispadra. Az első ígéretes helyzetre a kilencedik percig kellett várni, amikor Bertus hatalmas ziccerben úgy eltörte a labdát, hogy az szinte bedobásra ment ki.

Nem sokkal később javított a középpályás, a szögletére az egymeccses eltiltását Újpesten letöltő Simon Ádám érkezett – jókor. Alig tíz perccel később a paksiak a saját kapujuknál már nem voltak a helyzet magaslatán, az „úton lévő” zöldek asszisztáltak Koszta Márk góljánál.

A folytatásban is megvoltak a lehetőségek mindkét oldalon, a hazaiaknál Kulcsár Dávid, a vendégeknél Lázár Pál találta el a kapufát, s ugyan a PFC-nek nem ment a góllövés, Hudák Dávid tehetett volna azért, hogy az atomvárosban maradjon a három pont, de öngólveszélyes fejesét Tomas Tujvel védte, így maradt a pontosztozkodás.

„Az első félidőben a ziccerpasszok helyett rendre az ellenfélnek adtuk oda a labdát, pedig számos helyzetünk lehetett volna ezekből az indításokból – kezdte mérkőzés utáni nyilatkozatát Csertői Aurél. – A második félidőben hajtottunk, jó beadásaink voltak, kétszer a kapufát találtuk el, igaz, az ellenfélnek is volt egy kapufája. Meg kell tudni nyerni az ilyen meccseket. Hazai pályán muszáj sokkal vállalkozóbb szellemben futballoznunk – mondta a szakember a Nemzeti Sportnak, aki a kapufát kétszer eltaláló Kulcsár Dávidról is beszélt. – Egy centernek nem a kapufáig kell eljutnia, hanem gólokig. Igaz, sokszor volt megjátszható, talán ő volt ma a legjobbunk, de azért Cristiano Ronaldo ezeket befejeli.

OTP Bank Liga, 13. forduló. Paksi FC–Mezőkövesd Zsóry FC 1–1 (1–1). Paks, 800 néző. V.: Berke. Paks: Verpecz – Vági, Zachán, Gévay, Szabó J. – Papp K. – Koltai (Szakály D., 72.), Simon Á., Bertus, Hajdú Á. (Bartha, 62.) – Kulcsár D. (Hahn, 78.). Vezetőedző: Csertői Aurél. Mezőkövesd: Tujvel – Lázár P., Hudák, Vadnai, Szalai A. – Iszlai, Keita (Tóth B., 62.) – Koszta (Baracskai, 90.)., Mlinar, Cseri – Strestík (Veszelinovics, 85.). Vezetőedző: Kuttor Attila. Gól: Simon Á. (17.), illetve Koszta (29.).

A Ferencváros nyerte a 222. fővárosi bajnoki derbit

Ferencváros–Újpest 1–0 (0–0). Groupama Aréna, 14.114 néző. Gól: Böde (82.).

Debreceni VSC–Swietelsky Haladás 1–1 (0–1). Nagyerdei Stadion, 6028 néző. Gól: Tabakovic (68.), ill. Kiss T. (3.).

Videoton–Puskás Akadémia 2–0 (0–0). Új Hidegkuti Nándor Stadion, 1000 néző. Gól: Juhász R. (88.), Henty (91.).

Vasas–Balmazújváros 1–2 (0–2). Szusza Ferenc Stadion, 1034 néző. Gól: Remili (59., 11-esből), ill. Sigér (32.), Arabuli (42.).

Diósgyőri VTK–Bp. Honvéd 2–1 (1–0). Nagyerdei Stadion, 4500 néző. Gól: Ugrai (20.), Joannidisz (93.), illetve Holander (37.). Kiállítva: Bobál D. (92.).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!