strandfoci

2017.08.17. 14:00

Hengerelt a homokon strandfoci-válogatottunk

A magyar strandlabdarúgó-válogatott magabiztos teljesítményt nyújtva, csoportját százszázalékos produkcióval nyerte az Európai Strandlabdarúgó Liga (EBSL) siófoki tornája B-csoportjának küzdelmeit.

Balázs László

Genczler Kornél (15-ös mezben) gólokkal járult hozzá a válogatott sikeréhez

Forrás: MLSZ.HU

Strandfoci Andorra (14–1) és Dánia (16–2) nagy gólkülönbségű legyőzése után Bulgáriát 7–3-ra verte Ughy Márk szövetségi edző csapata. A sikerekből kivette a részét a Tamási 2009 FC volt játékosa, az ozorai születésű Turós Viktor (jelenlegi csapata a megyei elsőosztályú Balatoni Vasas), és a Bonyhád VLC játékosa, Genczler Kornél is. Utóbbi Andorra ellen mesterhármast szerzett, Turós pedig a három meccsen kilencszer zörgette meg az ellenfelek hálóját.

Az előző két naphoz hasonlóan ezúttal is az első pillanattól kezdve koncentráltan, fegyelmezetten és ötletesen játszott válogatottunk, kétséget sem hagyva afelől, hogy melyik a képzettebb és jobb erőkből álló gárda. A bolgár válogatottnak csak momentumai voltak, de Feketéék már az első játékrészben háromgólos előnyre tettek szert. Ezt a második harmadban egy újabbal toldották meg, és a különbség a mérkőzés végéig már nem is változott.

– Megtettük az első nagy lépést a céljaink elérése felé, megnyertük a siófoki selejtező mérkőzéseinket. Elégedett vagyok, nemcsak a mai játékunkkal, de az egész tornán nyújtott teljesítményünkkel is. Játéktudásban mindhárom ellenfelünk fölé tudtunk nőni, így magabiztosan, helyenként látványos játékkal nyertük a mérkőzéseinket. A győzelmek mellett az is fontos volt számunkra, hogy jó legyen a gólkülönbségünk, mert ezzel már a szuperdöntőbeli dolgunkat könnyíthetjük meg. Ezzel a teljesítménnyel és eredménysorral várhatóan egy gyengébb riválist kaphatunk a sorsoláskor. Bízom benne, hogy a csapatom új szurkolókat is szerzett a strandlabdarúgásnak a sok szép megoldással, hiszen a helyszínen és a televíziókészülékek előtt is jól szórakozhattak a nézők. Gratulálok a csapatom és a stábom valamennyi tagjának – értékelte a tornát a Ughy Márk edző.

A csoportban a második helyen Bulgária végzett, míg az A-csoport küzdelmeit az előzetes várakozásoknak megfelelően Portugália nyerte Fehéroroszország előtt.

A jelenleg a második vonalban szereplő magyar együttes tornagyőzelmével továbbjutott a B-divízió nyolcas döntőjébe, ahova a négy tornagyőztes mellett – Észtország és Törökország helye már biztos – a további három legjobb mutatóval végző együttes kerül be, valamint az élvonal alapszakaszának utolsó helyezettje. A nyolcas döntő legjobbja jövőre a 12 csapatos élvonalban szerepelhet.

Nem okozott gondot a selejtezőtorna megnyerése

A magyar válogatott mérkőzései. Magyarország–Dánia 16–2. Gól: Turós 5, Rutai 3, Szentes-Bíró, Fekete, Besenyei 2-2, Genczler, Szacskó 1-1. Magyarország–Andorra 14–1 (6–1, 4–0, 4–0). Gól: Genczler, Szacskó 3-3, Turós, Szentes-Bíró 2-2 ,Besenyei, Fekete, Patócs, Rutai 1-1. Bulgária–Magyarország 3–7 (0–3, 1–2, 2–2). Gól: Besenyei 3, Patócs, Fekete, Rutai és Túrós 1-1.

A torna végeredménye: 1. Magyarország 9 pont, 2. Bulgária 6, 3. Dánia 3, 4. Andorra 0.

A magyar válogatott kerete: Szacskó László, Iváncsik Norbert, Fekete Viktor, Besenyei Ferenc, Berkes László, Szentes Bíró Tamás, Rutai Balázs, Turós Viktor, Genczler Kornél, Patócs Richárd. Szövetségi edző: Ughy Márk, edző: Hamál Dávid, Bruno Malias Mendes.

A házi gólkirály Turós Viktor lett nyolc találattal.

 

Címkék#strandfoci

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!