KSC Szekszárd

2018.08.13. 20:22

Hét amazonnal kezdte el a munkát Djokics és stábja

A kupagyőztes, bajnoki ezüstérmes Atomerőmű KSC Szekszárd magyar magja tegnap elkezdte a felkészülést a 2018/2019-es szezonra. Kipihenten, motiváltan érkeztek a lányok és a Djokics Zseljko vezette stáb is, bíznak az Euroliga szereplés kivívásában és a jó bajnoki teljesítményben.

Finta Viktor

Fotó: Mártonfai Dénes

Heten, de nem mint a gonoszok, hanem mint az amazonok – szépen, jókedvűen, mosolyogva, kisimult arcvonásokkal, lebarnulva vonultak be az öltözőből a városi sportcsarnok küzdőterére a szekszárdi kosaras lányok. Bálint Réka, Gereben Lívia, Kiss Virág, Mansaré Manty, Studer Ágnes, Studer Zsuzsa és Theodoreán Alexandra azonnal a gyűrűt kereste, s könnyed csuklómozdulatokkal juttatta a labdát nem egyszer, nem kétszer a kosárba. Utóbbi, a csapatkapitány vasárnap még a román fővárosban, Bukarestben pattogtatott a felnőtt női 3x3-as válogatott tagjaként. A negyedik helyet szerezték meg a pénzdíjas tornán, s ezzel együtt értékes ranglista pontokat is gyűjtöttek, ami fontos a 2020-as tokiói olimpiai kvalifikáció szempontjából.

– Ugyan már közel három és fél hónapja annak, hogy az ezüstérmet a nyakunkba akasztották a Sopron elleni bajnoki döntő után, de gyorsan elszaladt az idő, sűrű volt a programom – válaszolta kérdésünkre Theodoreán Alexandra. – A 3x3-as válogatottal négyhetes felkészülés, a Fülöp-szigeteki világbajnokság, újabb edzések, majd az andorrai Eb-selejtező, így indult számomra a bajnoki szünet. Azért szerencsére sikerült pihenni is egy hónapot, melynek nagy részét a Balatonon töltöttem a nagyszüleimnél. Közben persze figyeltem a híreket, szerintem erős csapatunk lesz idén is, és remélem, sokat hozzá tudok majd tenni a sikerekhez. Motiváltan, azzal a céllal kezdünk neki a közös munkának, hogy jövő tavasszal sikerüljön megszerezni a klub első bajnoki címét. Még úgy is, hogy sok csapat nagyon beerősített, s szerintem az utóbbi évtizedek legerősebb pontvadászata indul októberben. A szurkolóinkat is buzdítom, ők is készüljenek, nagyon várjuk már, hogy találkozhassunk velük – tette hozzá a kapitány.

– Az alapján igazoltunk légiósokat, hogy tudnak-e zsákolni vagy sem – dobott be egy poént kezdésként Djokics Zseljko vezetőedző, aki elmondása szerint szintén jól kipihente magát. – A viccet félretéve, a menedzsmenttel úgy választottuk ki az új játékosokat, hogy ne csak kiemelkedő kosárlabdatudásukkal, rutinjukkal segítsenek, hanem igazi csapatemberek legyenek. Nevena Jovanovicsnak és Abby Bishopnak is voltam edzője Pécsett, tökéletesen megfelelnek ezen kritériumoknak, remélem, hogy a drukkereink is hamar a szívükbe zárják őket, mert ez is fontos nekünk – húzta alá a KSC sikeredzője.

– Pont került Erica McCall ügyének a végére, az amerikai center visszatér Szekszárdra – vette át a szót Szabó Noémi szakmai igazgató. – Jovanovics jövő héten, McCall és Bishop szeptember elején csatlakozik a kerethez, mint ahogy az U16-os Vincze Nikolett is, aki most a korosztályos magyar válogatottal az Eb-re készül.

A szakvezető kérdésünkre azt is elárulta, hogy nagyon közel állnak a megegyezéshez egy kiváló európai bedobó-irányítóval. Reményeik szerint még ezen a héten aláírják a szerződést a negyedik légióssal.

Azért egy új arc így is volt már a tegnapi edzésen. Ámbár Pásztori István nem mindenki számára ismeretlen, hiszen a Sepsiszentgyörgy munkatársaként már több ízben járt Szekszárdon, a Sió Kupán. Technikai vezetőként és videóelemzőként csatlakozott a KSC családjához a 24 éves erdélyi születésű, jó humorú magyar fiatalember, aki azt mondta, nagy vágya teljesült azzal, hogy a szekszárdi klubhoz kerülhetett. Mindenki, így ő is bízik benne, hogy kabalafigura lesz belőle!

Az előszezon és a rajt várható menetrendje

  • Augusztus 25. (szombat) 11:00, Szekszárd: MTK-Budapest (zárt kapus edzőmeccs);
  • szeptember 1. (szombat) 17:00, Budapest: NKE-Csata;
  • szeptember 8. (szombat) 17:00, Szekszárd: NKE-Csata;
  • szeptember 14-16. (péntek-vasárnap), Zalaegerszeg: Göcsej Kupa;
  • szeptember 22-23. (szombat-vasárnap), Szekszárd: Sió Kupa;
  • szeptember 29. (szombat), Szekszárd: ellenfél egyeztetés alatt.
  • A bajnokság nagy valószínűséggel október 3-án, szerdán rajtol a KSC számára. Rá egy hétre, október 10-én a Lille-t fogadják Studer Ágnesék az Euroliga selejtező párharcának első meccsén, amelynek visszavágója 17-én lesz Franciaországban.

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!