Megyei I. osztály

2017.10.20. 10:18

Igazságos lenne a földvári edző

A listavezető Dombóvár a kiszámíthatatlan Dunaföldvárt fogadja a megyei I. osztály szombati rangadóján. Nagy kérdés, hogy Kardos Ernő csapatát kizökkentette-e a múlt hétvégi szabadnap, illetve az, hogy Barics Péter csapata tud-e javítani a Kölesdtől elszenvedett meglepő vereséget követően.

Rónai Gábor

Bán Csaba (pirosban) és a Dombóvár megyei rangadót vív a Bonyháddal (Fotó: Glaub Dániel)

Október 21., szombat, kezdés: 13.30 óra

Dombóvár FC (1.)–Dunaföldvár FC (5.)

A tolnaiaknak két hete nem hozott szerencsét a pihenőnapjuk utáni első bajnoki: Buzás Attila csapata hazai pályán 2-1-re kikapott a Dunaföldvár FC-től, s ezzel elveszítette veretlenségét.

Most kísértetiesen hasonló a forgatókönyv: a dombóváriak veretlenek, az előző fordulóban szabadnaposak voltak, holnap pedig éppen a Dunaföldvár FC-t fogadják.

Mondhatjuk, hogy Barics Péter csapata lehet a mérleg nyelve a két együttes aranyért zajló versenyfutásában. Ha a DFC-t is legyőzik, akkor azt mondhatják, hogy nem rajtuk múlik, ha viszont kikapnak, akkor az egyik fél átkozza, a másik áldja majd a nevüket.

Egyre több embert érdekel a városban a foci

„Hasznosan töltöttük a pihenőhetünket, sokat edzettünk, elsőorban fizikálisan próbáltunk meg előrelépni – mondta Kardos Ernő, a DFC játékos-edzője. – Az előző hetet egy gunarasi csapatösszetartó fürdőzéssel zártuk le, majd szombatra és vasárnapra pihenőt kaptak a játékosok azzal az instrukcióval, hogy ne gondoljanak a futballra, próbáljanak meg feltöltődni. Azt gondolom, ez mindenkinek sikerült, legalábbis a heti edzésmunka ezt mutatja. Hétfő óta már csak a Dunaföldvár elleni mérkőzéssel foglalkozunk. Láttam az ellenfelünket, mindent tudok róla, de ahogy eddig, úgy ezután is a saját csapatom lesz az első, ha mi képesek vagyunk arra a játékra, amit tudunk, akkor nem lehet probléma. A földvári egy kiszámíthatatlan csapat, győzni tudtak Tolnán, viszont múlt héten kikaptak a Kölesdtől. Nagy kérdés, hogy most melyik arcukat mutatják... Sérültünk nincs, a bőség zavarával küszködöm, hiszen többen is jó teljesítményt nyújtottak az előző fordulókban, így fel van adva a lecke számomra a csapat összeállítását illetően. A jó eredményeink hatására egyre több embert érdekel a futball Dombóváron, remélem, ezúttal is sokan kijönnek és buzdítanak majd bennünket” – zárta Kardos Ernő.

Igazságosak akarnak lenni a dunaföldváriak

„Nagyon remélem, hogy igazságosak leszünk, és a tolnaiak után a dombóváriakat is legyőzzük – fogalmazott Barics Péter, a földváriak játékos-edzője. – Főleg így, hogy az előző körben kikaptunk otthon a Kölesdtől, s ezzel lenulláztuk a tolnai bravúrunkat. Az elvesztegetett pontokat szeretnénk most visszaszerezni. Az edzéslátogatottsággal nem volt gond a héten, viszont lesznek hiányzóink. Fröhlich Rajmundra és Tóth Árpádra egyéb elfoglaltságaik miatt nem számíthatok. Megnéztem a dombóváriakat, tisztában vagyok az erősségeikkel és a gyengéikkel is. Megvannak az elképzeléseink, azt gondolom, hogy ha mindenki maximálisan betartja a taktikai utasításokat, akkor hátul le tudjuk hozni kapott gól nélkül, s ez esetben az elöl lévők egyéni kvalitásai dönthetnek. Ha a hozzáállásunk ismét olyan lesz, mint a kölesdi mérkőzést megelőzően, akkor biztos vagyok benne, hogy jó eredményt fogunk elérni Dombóváron” – zárta Barics Péter.

Tolnán is megőrzi veretlenségét a Tamási?

A Dombóvár–Dunaföldvár összecsapás mellett még egy nagy rangadót rendeznek a hétvégén a megye egyben. A Tolna–Tamási találkozó legnagyobb kérdése, hogy a vendégcsapatnak sikerül-e megőriznie veretlenségét. Nem túl jó előjel Horváth Lajos együttese számára, hogy a tolnaiak a második legtöbb rúgott góllal (37) büszkélkedhetnek, s tíz góllal kevesebbet kaptak mint a tamásiak. Buzás Attila együttese a dunaföldváriaktól elszenvedett meglepő vereség (1-2) után Szedresben javított (3-1), s úgy tűnik, hogy ismét sínen van. Ezt azzal bizonyíthatnák leginkább Szabolcska Tamásék, ha a szezonban ők lennének az első olyan csapat, amelyik megveri a Tamásit. A vendégek öt döntetlen után győztek, ráadásul a sorozatban négy sikerrel érkező Bonyhádot verték meg. Nem sokon múlott, hogy ezúttal is döntetlent játsszanak, de most az övék volt az utolsó szó. Ha Jammeh Haruna jó napot fog ki, Tolnán is esélyesek lesznek egy jó eredményre.

IDE! kattintva megtalálja a megyei II. osztály meccseinek beharangozóját, ITT! a megye III. osztály programját!

A 11. forduló további programja, október 21., szombat: Bonyhád Völgység LC–Nagymányoki SE 14, Kakasd SE–Bátaszék SE 14, Kölesdi SE–Szedresi SE 14, Tolna VFC–Tamási 2009 FC 14. október 22., vasárnap: Tevel Medosz SE–Őcsény SK 14. A Majosi SE szabadnapos lesz.

A góllövőlista

15 gólos: Keczeli Krisztián (Dombóvár). 12 gólos: Jammeh Haruna (Tamási), Pap Roland (Bonyhád). 8 gólos: Ranga Máté (Tolna), Szili István (Tolna). 6 gólos: Boros Krisztián (Majos), Farsang Patrik (Dunaföldvár), Gyánó Szabolcs (Majos), Kiss Patrik (Dunaföldvár), Reichert Adrián (Tevel Medosz SE), Szabolcska Tamás (Tolna).

Megyei I. osztály, az állás Megyei I. osztály, az állás 1. Dombóvár 9 8 1 0 41-8 25 2. Tolna 9 7 1 1 37-10 22 3. Bonyhád 9 6 0 3 26-9 18 4. Majos 10 5 2 3 30-21 17 5. Dunaföldvár 9 5 2 2 23-18 17 6. Tamási 8 2 6 0 22-20 12 7. Bátaszék 8 3 2 3 19-17 11 8. Kölesd 9 3 2 4 18-19 11 9. Szedres 8 3 1 4 17-17 10 10. Nagymányok 9 2 2 5 24-24 8 11. Kakasd 8 2 0 6 14-37 6 12. Tevel 10 1 1 8 12-32 4 13. Őcsény 10 1 0 9 11-62 3

IDE!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!