Kosárlabda

2017.07.23. 13:46

Japán ellen folytathatják Gereben Líviáék a remek szereplést

Kiválóan kezdte meg világbajnoki szereplését Mexikó ellen Gereben Lívia és a magyar U19-es válogatott tegnap. Ma a szintén győzelemmel nyitó Japán ellen lépnek pályára a lányok 14:00 órától.

TEOL, Fotó: fiba.com

Forrás: fiba.com

Az udinei U19-es világbajnokság második játéknapján a mieinkhez hasonlóan győzelemmel kezdő Japán lesz az ellenfelünk. Mi remek játékkal fölényesen, 111-67-re győztük le Mexikót. A csoport másik találkozóján szoros mérkőzésen a japánok 66-61-re verték Ausztráliát. Bár ma komolyabb ellenállásra számíthatunk, mint a nyitónapon, ha kitart Balogh Judit lányainak tegnapi remek formája jó eséllyel győztesen hagyhatják el ismét a pályát.

Itt nézheti a japánok elleni derbit!

Gereben Lívia, a KSC Szekszárd tehetsége csapattársaihoz hasonlóan, kiváló formában kezdte a tornát. Az első mérkőzésen 20 pontig jutott, ezzel csapata legjobb pontszerzője volt, s mindezt 70 százalékos mezőnymutatóval hozta. A palánk alatt is igen hasznosan játszott, hiszen 11 lepattanót gyűjtött. Ezek mellett pedig 3 gólpasszt is kiosztott társainak. A hatékonysági mutatók is azt bizonyítják, hogy kivételesen hasznos volt csapata számára, hiszen ebben is második volt a mérkőzésen egy ponttal lemaradva a mérkőzés legjobbjától, Juhász Dorkától, a PEAC Pécs tálentumától. 

Azt fontos kiemelni, hogy az A-csoportos utánpótlás Eb-khez hasonlóan itt sem döntő a csoportmeccsek végeredménye, hiszen mindenki továbbjut a legjobb 16 közé, de a továbbiak szempontjából fontos lehet, hogy a D-csoportból, a francia, lett, kanadai, koreai négyesből melyiket kapja majd Balogh Judit együttese.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!