futsal

2018.04.21. 07:56

Jön a mindent eldöntő csata!

Berg Sándor, fotó: Makovics Kornél

A döntőbe jutásért és a Tolna megyei csapatok becsületéért száll harcba vasárnap délután a Brandmission-Artifex Tolna-Mözs csapata Hajdúböszörményben.

Egy hete a jó védekezésüknek és Ősz Csenge bravúrjainak köszönhetően a tolnaiak megmutatták, nem verhetetlen csapat a hajdúsági gárda. (Ezt ők nagyon is jól tudták, hiszen az alapszakaszban egyszer már legyőzték a bajnoki címvédőt hazai pályán, 3–1 arányban.) A harmadik, mindent eldöntő idegenbeli összecsapás viszont nagyon nehéz lesz a Tolnának, a párharc első felvonásán ugyanis nagy pofonba szaladtak bele Varga Adélék (1–5).

És, hogy miben bízhatnak a tolnaiak? A decemberi alapszakasz-mérkőzésben mindenképpen, hiszen akkor összeszedett és taktikus játékkal pontot sikerült rabolniuk Hajdúböszörményből. Az akkor elért 1–1-es döntetlen vasárnap hosszabbítást, majd büntetőpárbajt eredményezne. Varga Adéléknek pedig jó emlékük van erről: a Magyar Kupa döntőjében hatméteresekkel győzték le a sokkal esélyesebb HTE-t.

Az esélyesség terhe ezúttal is a hazaiak vállát nyomja, a sérülések miatt viszont a tolnai homlokok ráncolódhatnak. „Varga Adél a héten betegséggel küzdött, de vasárnap vállalni tudja a játékot. Folk Zsuzsanna azonban nem valószínű, hogy pályára tud lépni sérülése miatt. Ennek tükrében idegenben nagyon nagy bravúr lenne a döntő kiharcolása, de a lányok többször is megmutatták már, hogy lehetetlen helyzetből is képesek felállni és nyerni” – mondta Garay-Simon Boglárka, a tolnaiak sajtószóvivője.

Női NB I, elődöntő, 3. mérkőzés

Hajdúböszörményi TE–Brandmission-Artifex Tolna-Mözs, vasárnap, 14 óra. Hajdúböszörmény, vezeti: Takácsi I. (Erdélyi, Tóth T.).

A folytatásról

A fináléban az Astra, a bronzcsatában az Agenta Girls Szekszárd FC vár ellenfélre. Miután felszáll a füst, hogy melyik csapat jut be a döntőbe, utána tűzik ki a párharcok időpontjait. Az aranyért három, a harmadik helyért ugyanúgy két győzelem dönt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!