megyei I. osztályú focibajnokság

2018.04.08. 07:00

Jön a Völgységi el Clásicó, a legnagyobb derbi

A Bonyhád ősszel leiskolázta a Majost, a vendégek most szeretnének revánsot venni ezért.

Rónai Gábor, fotó: Mártonfai Dénes

Bár a tabellán elfoglalt helyezések alapján a második Dombóvár és az éllovas Tolna vívja a megye egyes focibajnokság rangadóját, a legnagyobb érdeklődés biztosan a Bonyhád és a Majos rangadóját kíséri.

A Völgységi el Clásicó az elmúlt években méltán vívta ki magának a rangot, számos felejthetetlen mérkőzést produkált a két csapat, s nem mellékesen sorra döntötte meg a nézőcsúcsokat.

Ősszel nem volt valami jó idő, de így is majdnem hatszázan állták körbe a majosi pályát. Akkor a piros-fehérek drukkerei voltak boldogabbak, a BVLC simán, 5–0-ra nyert, szó szerint lefutballozta akkor a majosiakat. Pap Roland kétszer volt eredményes, egyet vállalt Sebestyén Norbert, Genczler Kornél és Pfaff Ferenc.

Most visszavágna a Majos, Tihanyvári László együttese a zsinórban kivívott hét sikerével erősítheti reményeit. Köllő Roland gárdájának sem kell aggódnia, utolsó hat meccséből ötöt megnyert, egyszer döntetlenre végzett (a Dombóvár elleni múlt heti 2–2-ből azért meríthetnek erőt, mert 0–2-ről fel tudtak állni).

Az örökmérleg a Bonyhádnak kedvez, amióta 2013-ban kiestek az NB III-ból, kilencszer találkoztak. Négyszer nyert a BVLC, egyszer a Majos győzött, négyszer pedig döntetlent hozott a derbi.

Érdekességként le kell jegyeznünk, hogy két éve is a Bonyhád nyerte meg a majosi meccset, mégpedig 4–0-ra, a visszavágón azonban a majosiak örültek 3–1-es sikernek. Ősszel, mint előbb írtuk, a Bonyhád győzött 5–0-ra.

A rangadónak pikáns felütést ad, hogy nagy valószínűséggel a bronzról is dönt. Ha a BVLC győz, és öt ponttal ellép a Majostól, az komoly előny, ha viszont a Majos nyer, feljön a dobgóra, a BVLC elé. Nekik ez mentálisan jelenthet sokat.

Megyei I. osztály, 18. forduló. Bonyhád VLC–Majosi SE, vasárnap 16.30 óra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!