Kosárlabda NB I

2017.08.14. 19:15

Kemény, hathetes felkészülés vár a KSC és az ASE játékosaira

Hétfőn Tolna megye mindkét első osztályú kosárlabdacsapata megkezdte a felkészülést a 2017-2018-as bajnoki szezonra.

Balázs László

Fotó: Makovics Kornél

A fennállása első nemzetközi kupaszereplésére – amelynek első állomása a kétmeccses Euroliga-selejtező a francia Montpellier ellen – készülő Atomerőmű KSC Szekszárd női együttese a sportcsarnok tárgyalójában tartotta idénynyitó sajtóeseményét. Felvezetésként a klub vezetői virággal köszöntötték a négy válogatott játékost, Theodoreán Alexandrát, Studer Ágnest, Gereben Líviát és Vincze Nikolettet. Szabó Noémi szakmai igazgató elmondta, örömteli, hogy minden korosztályos válogatottnak adtak játékost, ráadásul ketten szekszárdi nevelésűek.

Balról Vincze Nikolett, Studer Ágnes, Gereben Lívia és Theodoreán Alexandra Fotós: Makovics Kornél

Az előttük álló történelmi évad kapcsán megjegyezte, csak rajtuk múlik, hogy az Euroliga főtábláján vagy az Európa-kupában szerepelnek majd. Egyelőre tíz magyar kosárlabdázó volt ott az első edzésen, Krnjics Szara, valamint a három külföldi, Maja Erkic, Teja Oblak és az amerikai Erica McCall augusztus végén csatlakozik a társakhoz. Borisz Maljkovics – aki tavaly még a PEAC vezetőedzőjeként dolgozott – kiemelte, a sportban nem létezik múlt, napról napra bizonyítani kell. Djokics Zseljko segítője hozzátette: kemény hat hét vár a csapatra, mindenki számára nagy kihívás, hogy az Euroliga főtábláján szerepeljenek. A felkészülésről elhangzott, az első edzőmeccsét augusztus végén a PINKK Pécsi 424 ellen játssza a KSC, szeptember 1-jén pedig a PEAC-Pécs következik. Szeptember elején a porecsi edzőtáborban három nap alatt két ellenféllel találkoznak, majd a Sió Kupán szeptember 14. és 16. között újabb két összecsapás vár Bálintékra. A sort a montenegrói Podgorica elleni (szeptember 21.) meccs zárja. Djokics Zseljko vezetőedző hangsúlyozta, örül, hogy új ambíciókkal kezdték a munkát. Az elitliga legfiatalabb alakulata lehetnek, hiszen 22 év alatt van az átlagéletkor. Bízik benne, hogy ismét jól fognak szerepelni, célként megjelölte, hogy hosszú távon a magyar bajnokság legjobb négy csapata közé szeretnének kerülni. Ehhez szükségük lesz rengeteg munkára, szerencsére és egészségre.

Az Atomerőmű SE élvonalbeli férfi gárdája a hathetes felkészülési időszak alatt tíz csapattal mérkőzik meg. Az elmúlt évektől eltérően az öt külföldi – amerikai – kosárlabdázó (Troy Barnies, Jabarie Hinds, Seth Allen, Tim Williams, Javion Ogunyemi) már az első naptól részt vesz a tréningeken, ami segíti az összecsiszolódást a társakkal. Hiányzók azért így is lesznek, hiszen Ruják András és Eilingsfeld János a felnőtt válogatottal készül az Eb-re, míg Garamvölgyi Ákos a kínai Universiadén szereplő csapat tagja, így ők később kapcsolódnak be a munkába.

Az elmúlt évektől eltérően az öt külföldi játékos már az első naptól részt vesz a tréningeken Fotós: Molnár Gyula

Az ASE együttese hagyományosan most is az NB I/B-ben szereplő Bonyhádi KSE-vel kezd, ráadásul kétszer is meccsel a völgységiekkel. Előbb augusztus 25-én Pakson, majd pedig augusztus 28-án Zombán csapnak össze a csapatok. Utóbbi különleges összecsapás lesz, hiszen a pár éve átadott sportcsarnokban ilyen jó csapat, mint az ASE még nem szerepelt. A szeptembert két Cibona Zagreb elleni találkozó vezeti fel, Drazsen Petrovics egykori klubja másodikán és harmadikán is pályára lép a Gesztenyés úti sportcsarnokban. Szeptember 8-án az NB I-es rivális Zalaegerszeg ellen idegenben hangolnak Medvéék, 10-én pedig újabb horvát klub, a KK Osijek jön látogatóba. A paksiakra két felkészülési torna is vár a bajnoki rajtig: a hónap közepén előbb az egyesület fiatalon elhunyt tehetségére, Morgen Ferdinándra emlékeznek, ellenfél lesz a Kaposvári KK, a horvát KK Zadar és a cseh Turi Svitavy. Egy héttel a rajt előtt (szeptember 22-23.) egy másik egykori ASE-játékos, a tragikus körülmények között elhunyt Horváth Zoltán tiszteletére vesznek rész a szombathelyi kupán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!