cselgáncs

2018.07.22. 20:52

Két paksi és egy szekszárdi cselgáncsozó is tatamira lép

Rónai Gábor

A Nemzetközi Judo Szövetség jelezte: a nagy érdeklődés miatt három helyett négy küzdőfelületet alakítanak ki a Papp László Budapest Sportarénában, az augusztus 10-én kezdődő Budapest Judo Grand Prix-re – írja a judoinfo.hu szakportál.

Az olimpiai kvalifikációs sorozat magyarországi eseményén az előzetes nevezések alapján 89 ország 703 judósának indulása várható, ez egészen kiugró létszám, több mint másfélszerese a rekordot jelentő 2016-os adatnak, amikor 67 nemzet legjobbjai képviseltették magukat.

A Budapest Judo Grand Prix ezúttal háromnapos lesz, augusztus 10-én, pénteken rajtol és 12-én, vasárnap ér véget.

A rendező jogán Magyarország minden súlycsoportban négy versenyzőt indíthat, s a Magyar Judo Szövetség igyekszik élni a lehetőséggel, több fiatal bizonyíthat Pánczél Gábor férfi és Toncs Péter női szövetségi kapitánynak.

Két paksi és egy szekszárdi dzsúdós is tatamira lép majd. Pupp Réka (ASE) 52 kilogrammban, Cirjenics Miklós (ASE) 100 kilogrammban indul, Mátics András (Gemenc JK) pedig a 73 kilósok között méreti meg magát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!