Labdarúgás

2017.09.22. 09:51

Kezd belejönni a Nagymányok

Egyre jobb eredményekkel hívja fel magára a figyelmet az újonc Nagymányoki SE a megyei I. osztályú focibajnokságban. Egy hete idegenben verték a Szedrest, most a Tamásit akarják megállítani.

Rónai Gábor, fotó: Mártonfai Dénes

Csalóka felvétel: Androsics András (kékben) és a Dombóvár nem botlott meg az újonc nagymányokiak elleni bajnoki nyitányon

Nagymányoki SE (6.)–Tamási 2009 FC (9.)

Szombat, 15.30 óra

Incze Zoltán, a Nagymányoki SE edzője: – A kezdeti megilletődöttség után – ami a magasabb osztályban várható volt – kezdjük megtalálni önmagunkat. Két hete itthon a Dunaföldvár ellen mi lepődtünk meg azon, hogy pillanatok alatt szereztünk négy gólt, aztán szétszakadt a csapatunk, mert újabb gólokat akartunk rúgni és ezt a rutinos vendégek kihasználták. Akkor megbeszéltük, hogy ilyen hibák nem férnek bele ebben az osztályba. Szedresben az előző hétvégén úgy nyertünk 3–2-re, hogy négyszer álltunk a kapussal szemben, nem túlzás azt mondani, hogy benne volt a kiütés is. Fiatal, sokat futó, lendületes csapatunknak jó a fogadtatása a városban, idegenbe is sokan elkísérnek bennünket és hazai pályán is százötvenen-kétszázan buzdítják a srácokat. Kihívás lesz szombaton a még veretlen Tamási ellen játszani, masszív ellenfélre számítok, amely ugyan többször táncolt a vereség határán, de eddig rendre meg tudott menekülni. Támadójukra, a remekül képzett Jammeh Harunára nagyon oda kell figyelnünk. Az előző körben Tevelen három játékosukat is kiállították, amiből előnyt kovácsolhatunk. Mint minden meccsen, most is győzelmi reményekkel lépünk pályára.

Horváth Lajos, a Tamási 2009 FC edzője: – Azt kell mondanom, hogy amit eddig kaptam a csapattól az csalódás számomra. Sokkal többet vártam, legalább hat-nyolc pont a lábakban, fejekben maradt, amivel most ott lehetnénk a dobogón. Tisztában voltam vele, hogy először meg kell ismernem az osztályt, a saját csapatomat, de az már most látszik, hogy néhány játékost jelentősen túlértékeltem. Még nagyon sok van hátra a szezonból, ám az őszi idény végére ki fog derülni, hogy hogyan és nem mellékesen az is, hogy kivel folytatjuk tovább. A nagymányoki bajnokinkra a három piros lap át fogja rendezni a csapat szerkezetét, a Tevelen kiállított Barta Ottóra, Pintér Attilára és Eugene Fomumbodra nem számíthatok. Tizenkilences a keretünk, most mások kapnak lehetőséget, kicsit alakítunk a taktikánkon, meglátjuk, mi sül ki belőle. Teljesen új védelem fog pályára lépni, remélem, hogy sokkal jobban teljesítünk majd mint eddig, mert a meccsenkénti majdnem három kapott gól nagyon sok. A támadójátékunkkal ugyanakkor nincs probléma, abban biztos vagyok, hogy két-három gólt Nagymányokon is szerezni fogunk. Mindenképpen győzni szeretnénk.

Tolna VFC (1.)–Őcsény SK (13.)

Szombat, 15.30 óra

Nem megbántva az őcsényieket, ezen a meccsen csupán az a kérdés, hogy hány gólnál áll meg a Tolna. Vitathatatlanul az osztály egyik legjobb csapata Buzás Attila társulata, amelynek az Amerikában, az Árpád Kupán futballozó edzője nélkül is könnyedén be kell húznia ezt a találkozót. A sárköziek Pusztai Károly irányításával sokkal masszívabbnak tűnnek, mint az elmúlt évben, annak ellenére, hogy most is utolsók a tabellán. A hasonló játékerőt képviselő csapatoknak fel kell kötniük a gatyát ellenük. Az előző idényben a Tolna 6–0-ra győzött.

Tevel Medosz SE (12.)–Dombóvár FC (2.)

Szombat, 16 óra

Idénybeli első pontját szerezte a Tamási ellen a Tevel, igaz annak tükrében, hogy a vendégek hét mezőnyjátékossal fejezték be a meccset, ez nem hangzik túl jól. A semminél azonban több, s talán ad annyi önbizalmat Simon József együttesének, hogy felvegye a versenyt a menetelő Dombóvárral. Kardos Ernő csapata tapad a Tolnára, s ezúttal is a párharc favoritjának számít. Ugyanakkor a Tevelben sokkal több van annál, amit eddig mutattak, és egyszer biztosan ki fog jönni a lépés Weidinger Péteréknek. Tavaly a Dombóvár nyert 2–1-re.

Kölesdi SE (8.)–Majosi SE (5.)

Szombat, 15.30 óra

A Bonyhádtól (0–5) és a Tolnától (0–3) elszenvedett vereségek után javítania kell(ene) a Majosi SE-nek, de egyáltalán nem lesz könnyű dolga Tihanyvári László csapatának a kiszámíthatatlan Kölesd pályáján. Sánta István gárdája néhányszor már megmutatta, hogy komolyan számolni kell velük az idei szezonban, s nem adják olcsón a bőrüket. Pláne nem saját közegükben, közönségük előtt. Az előző szezonban hasonló felállásban a Majos nyert 7–2-re.

Kakasd SE (11.)–Dunaföldvári FC (4.)

Szombat, 15.30 óra

A négy vereséggel (közte két 10–1-es zakóval) kezdő kakasdiak mostanában már mutatnak életjeleket. Legutóbb az Őcsényt verték meg 5–2-re úgy, hogy a vendégek 2–0-ra vezettek. Ez már biztató Kniesz Mátyás edző számára, de a földváriak ellen így is ki kell találnia valamit, mert Barics Péter alakulata az idei szezonban bárhol, bárki ellen esélyes a győzelemre. Az előző idényben 4–1-re győzött ugyanilyen párosításban a Kakasd.

A Bátaszék SE–Szedres SE bajnoki találkozót november 11-re halasztották.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!