szavazás

2019.01.22. 15:19

Ki volt a megyei II. osztály őszi legjobbja 2018-ban?

Ahogyan az már hagyománnyá vált oldalunknál, sportújságíró kollégáink összeszedték az ősz legjobbjainak válogatottját, mi pedig olvasónkra bízzuk, kit választanak meg az ősz legjobbjának.

Idén is „díjaztuk” a hétvége legjobbjait, vagyis fordulóról fordulóra összeállítottuk a legütőképesebb válogatottat. Ősszel 107 játékos kapott helyet a tizenegybe 13 kapus, 39 védő, 32 középpályás és 23 támadó leosztásban. A legtöbb játékos a Bonyhád-Börzsönyből és a Tolna II-Bogyiszlóból került ki (11), őket a Mórágy (10), a Madocsa (9) és a Nagymányok (9) követi.

[eweb-voting id="1465075"]

A legtöbbször Tóth Tamás, az őszi bajnok mórágyiak támadója és aparhanti poszttársa, Móricz Gergő került be, mindketten hét alkalommal képviseltették magukat és csapatukat. Messze leszakadva tőlük tizenhárman is háromszor kerültek be a válogatottba, húszan pedig kétszer.

Tóth Tamás és Móricz Gergő helye borítékolható volt az őszi idény válogatottjában. Előbbi 34 találattal vezeti a góllövőlistát úgy, hogy négyszer mesternégyest, kétszer mesterhármast jegyzett. Utóbbi 24 góllal második a listán, háromszor jegyzett három gólt egy meccsen, egyszer pedig négyet. A harmadik támadóra többen is pályáztak, aki végül a 17 gólnál járó Schiller Adrián lett. A kisdorogi csatár Szabó Rolanddal (Bölcske), Böde Istvánnal (Madocsa), Barabás Ákossal (Nagymányok) és Szlucska Zsolttal (Dunakömlőd) egyetemben háromszor szerepelt a válogatottban, Schiller góljai az ötösből a legtöbb pluszpontot (tíz) jelentettek csapatának.

A középpályán az egyaránt háromszoros válogatott Pesti Viktor (Tolna II-Bogyiszló), Rein Attila (Madocsa) és Pulcz István (Szekszárd II) szerepel. A védelem középén a rutinos Lestár Gyula (Mórágy) és a fiatal László Levente (Bonyhád-Börzsöny) foglal helyet, balról Beszterczán János (Aparhant), jobb szélről pedig Gerendai Gábor (Fadd) segíti a támadásokat.

Kapusposzton nagy volt a szórás, tíz együttes hálóőre került be a legjobbak közé (Tolnáról három, Aparhantról kettő is). Plézer Norbert (Simontornya) és Lizák Zsolt (Őcsény) kétszer is ott volt a forduló válogatottjában, előbbi javára a kapott gólok aránya döntött.

A választás tehát olvasóink kezében van. Mozgósítsa ismerőseit, ossza meg cikkünket, és voksoljon, hogy favoritja lehessen a megye II. legjobbja. A szavazás jövő hét szerdán (01.30.) 8 órakor zárul.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!