labdarúgás

2018.01.22. 10:17

Kikapott első felkészülési meccsén a Paksi FC

„Sürgős változásokra van szükség, ez nem mehet így tovább!” – fakadt ki Csertői Aurél.

Berg Sándor

Vereséggel kezdte téli felkészülését a Paksi FC, az atomvárosiak szombaton a másodosztály középmezőnyéhez tartozó Budaörstől kaptak ki. A találkozó 13. percében Bertus Lajos tizenegyesével korán megszerezték a vezetést a zöld-fehérek, de az első félidő végén már a hazaiaknál volt az előny, amit a találkozó végéig lelkes játékkal meg is tartottak.

A paksiak védelmében ott volt a Debrecennel decemberben szerződést bontó Szilvási Péter, valamint a második félidőben a támadósorban a – valószínűleg szintén próbajátékon szereplő – Kalmár Domonkos is, míg az NB III-as keretből Bognár Dávid, valamint az U19-es válogatottba meghívott Berdó Máté került fel. 

„Egy hatalmas nagy tanulsága van a mérkőzésünknek: sürgős változásokra van szükség! Az nem fordulhat elő többet, hogy az ellenfelünk háromszor, esetleg négyszer eljut a kapunkig, és abból kétszer be is talál. Míg mi a másik oldalon rendre kialakítjuk a magunk lehetőségeit, nem keveset, és amikor el kellene vállalni a feladatot, akkor elfogyunk. Ez nem mehet így tovább!” – fakadt ki a vereséget követően Csertői Aurél.

A PFC ma már Telkiben készül, ahol szerdán az Ajka, pénteken pedig a Cegléd ellen javíthat.

Budaörsi SC (NB II.)–Paksi FC 2–1 (2–1). Diósd, műfű.

PFC: 1. félidő: Verpecz – Kulcsár D., Szilvási, Gévay,  Szabó J. – Papp K., Kecskés T., Bertus – Szakály D., Hahn, Bartha.

2. félidő: Molnár P. – Vági, Lenzsér, Berdó, Báló – Bognár D., Hajdú, Nikházi – Kalmár D., Daru, Jelena.

Gólszerzők: Sajbán (23.), Bakos (42.), illetve Bertus (13., 11-esből).

Címkék#Paksi FC

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!