kajak-kenu

2017.08.19. 18:00

Kiszli, Boros és Koleszár a vb-re utazó keretben

A kajak-kenu egységek felkészülése javában zajlik, Weisz Róbert, a maratoni szakág vezetőjének reményei szerint szép eredményekkel térnek haza Dél-Afrikából.

Rónai Gábor

A honi szövetség elnöksége elfogadta a szeptember 8. és 10. között a dél-afrikai Pietermaritzburgban sorra kerülő maratoni világbajnokságon induló felnőtt válogatott névsorát.

Sok érdekességgel szolgál a felnőtt csapat, egyrészt férfi kajakban egy új párost köszönthetünk, másrészt sok lesz a duplázás – erről számolt be Weisz Róbert, a maratoni szakág vezetője. 

„Férfi kajak párosban B egységként Györgyjakab Máté és Kulifai Tamás szerepel, utóbbi nem került be a gyorsasági csapatba, de sikerült felkészülnie és kivívnia a maratoni indulás jogát. Kajakban Boros Adrián, míg kenuban a párosban világbajnok Kövér Márton és Dóczé Ádám is duplázik, utóbbi szerette volna megméretni magát egyesben, ki is vívta itthon az indulás jogát. B egységünk tagjai, Koleszár Zoltán és Dóri Bence Balázs az U23-asok között állnak majd rajthoz. A hölgyeknél Csay Renáta és Kiszli Vanda duplázik, előbbi Bara Alexandrával, utóbbi Mihalik Sárával áll rajthoz párosban, Sára pedig az U23-asok között lesz induló, ahogyan a férfi kajakosoknál Györgyjakab Máté is. A csapat kiutazása most már véglegesnek látszik, szeptember 4-én indulunk és 5-én érkezünk Dél-Afrikába. Az A egységek teljes költségét a szövetség fizeti, a B egységeknek különböző mértékű hozzájárulást kell fizetni az utazáshoz. A helyszínről a honlapon és a facebookon megtalálható képek és videók alapján azt mondhatjuk, nyugodt folyószakasz, a kiszállás a stéges és a partos futószakasz egyvelege, kicsit hasonlatos Ráckevéhez vagy Győrhöz. Az egységek felkészülése javában zajlik, reményeink szerint szép eredményekkel térünk majd haza Dél-Afrikából” – mondta a szakember.

Címkék#Kajak-kenu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!