NEKA-FGKC

2017.10.20. 10:53

Közbeszólt a sérülés

Nem sikerült a revans, a Nemzeti Kézilabda Akadémia simán, 36-23-ra legyőzte az egész meccsen balszerencsés Szekszárdi Fekete Gólyák KC-t a két csapat előrehozott bajnokiján.

Berg Sándor

kézilabda Idén már másodszor találkozott egymással a NEKA és az FGKC, a Magyar Kupa első fordulójában, szintén a Balaton partján, 25-22-es hazai siker született.

A szerdai mérkőzésen az irányító Fehér Tímeára egyetemi elfoglaltsága miatt nem számíthatott a Mészáros Melinda, Horváth Szimonetta edzőpáros, ráadásul Gyenis Patrícia idejekorán kivált a játékból, miután egy esés következtében a fejét beverve érkezett a parkettára.

Ha még ez sem lett volna elég, a Fekete Gólyák mutatott játéka is hagyott kívánnivalót maga után (6. perc: 6-0). A beálló kiválásával megbomlott a megszokott s eddig jól működő belső védőhármas, amit nem tudtak kellőképpen orvosolni. Tetézte a bajt, hogy támadásban a nyitott védekezésre és az átlövők folyamatos sáncolására sem sikerült gyógyírt találni, valamint a korábbi meccseken működő bejátszásokra is jól felkészült a Balaton-parti egylet (23. p.: 17-5).

A hetek óta sérüléssel bajlódó Weigel Zita ekkor már csak a hetesek elvégzésére lépett pályára, ezeknek és Nagy Szilvia keménységének köszönhetően tudott az FGKC a félidő végére valamelyest kozmetikázni az eredményen.

A Nagyatád elleni múlt vasárnapi mérkőzéshez (30-25) képest jól indult a második félidő a szekszárdiak számára, Tauker Erika három góljával és további hetesekkel úgy tűnt, visszajönnek a meccsbe, de a továbbra is frissen játszó hazaiakhoz 22-17-én közelebb már nem tudtak férkőzni. Hozzájuk képest az FGKC-nak a fáradtság és a cserék miatt jelentősen visszaesett a játéka, ami vereséggel párosult.

Horváth Szimonetta: – Az eddigi mérkőzéseken mindig sikerült előnyt szereznünk rögtön az elején. Most akaratunk ellenére megpróbáltunk hátrányból játszani, kevés sikerrel. A gyenge teljesítményt fokozta a hiányzók és a sérültek jelentős száma.

A Fekete Gólyák legközelebb október 29-én a Mohács ellen lép pályára hazai környezetben (16 óra).

Ez történt a szerdai mérkőzésen

Női NB I/B, Nyugati csoport, 6. forduló. NEKA–Szekszárdi FGKC 36-23 (19-11). Balatonboglár, 100 néző. V.: Hantos, Rózsahegyi. Szekszárd: SCHELL – Grénus 3, Weigel 9 (8), Nagy 2, Gyenis, Kaveczki, TAUKER ERIKA 6. Csere: Szalai (kapus), Tóth 2, Kónya 1, Papp, Tutti, Bíró. Edzők: Mészáros Melinda, Horváth Szimonetta. A NEKA legjobb dobói: Vámos P. 12 (3), Schatzl 6, Szabó N. 5.

Kiállítás: 8, illetve 8 perc.

Hetesek: 4/3, illetve 8/8.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!