Magyar Kupa

2018.02.20. 12:24

Kupameccsel kezdi a szezont ma a Paksi FC

Az Újpest otthonában sosem látott történelmi meccsen lépnek pályára Szabó Jánosék.

Berg Sándor

Az előző évekkel ellentétben korábban kezdi meg a tavaszi szezont a Paksi FC együttese. Az atomvárosban ezt aligha bánják, ma ugyanis az Újpest vendégei lesznek Haraszti Zsolték a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében.

Egyik félnek sem volt nehéz eljutnia a tizenhat közé, élvonalbeli csapat lévén három fordulót kellett ehhez megtenniük. A lilák az Öttevényt (6–0), a szintén megye egyes Gödöllőt (3–0), végül az NB III-as Vecsést múlták felül egyaránt magabiztosan (5–0), de a PFC-nek is csak a másodosztályú Csákvár ellen kellett megizzadnia (1–0) a megyei élvonalban szerepelő Sárvár (3–0) és Balatonfüred (7–0) után. 

A zöld-fehérek egy hete, az ukrán Olimpik Doneck ellen zárták a felkészülési időszakot (0–1), azóta hazatértek a török edzőtáborból és csak a kupamérkőzésre koncentráltak. Arra a kupamérkőzésre, amire az egyesület történetében még nem volt példa, ugyanis az 1952-ben alakult klub csapata még sosem jutott el a legjobb 16 közé.

A két éve döntőző Újpestnek (akkor 1–0-ra kikapott a Ferencvárostól) hosszabbra nyúlt a felkészülése, Nebojsa Vignjevics együttese szombaton még a Balassagyarmattal játszott (1–0). Összességében nem zártak túl jó telet a lila-fehérek: a beleki edzőtáborban a Szeptemvri Szófiától (1–2), a Slovan Bratislavától (1–2) és a Viktoria Kölntől is kikaptak (2–3), míg a Crvena zvezdával (1–1) és a Dukla Prahával (0–0) döntetlent értek el, magyar földön pedig 2–1-re verték a Gyirmótot.

Meghatározó játékosok valószínűleg mindkét oldalon hiányoznak ma. Hazai oldalon a tavasszal 18 bajnokin szereplő Windecker József a második csapat edzéseit látogathatja, miután nem hosszabbította meg lejáró szerződését, így minden bizonnyal nem lép majd pályára. Ami a paksiakat illeti, Sidében Bartha László és a télen szerződtetett Simon András is megsérült, s kérdéses a mai szereplésük.

Magyar Kupa, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés

Újpest FC–Paksi FC, kedd, 18 óra (tv: M4 Sport). Szusza Ferenc Stadion, vezeti: Iványi (Albert I., Medovarszki).

További párosítás: Nagykanizsa–Békéscsaba, ZTE–Puskás Akadémia, DVSC–Dorog, DVTK–Vác, ETO FC Győr–Balmazújváros, MTK–Sényő, Siófok–Bp. Honvéd.

Címkék#Paksi FC

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!