asztalitenisz

2018.01.18. 09:00

Madarász Dóra maradt talpon

Rónai Gábor, fotó: Makovics Kornél

Egyedül Madarász Dóra élte túl a csoportselejtezőt a magyarok közül a Budapesten zajló World Tour-versenyen. A Hungarian Openen a Szekszárd AC játékosa egy cseh és egy walesi játékost győzött le. Előbb kedden Aneta Kucerovát múlta felül 4:1-re, tegnap pedig a walesi Charlotte Carey-t verte meg ugyanilyen arányban (4:1). Igazából Madarásszal szemben elvárás volt a továbbjutás, hiszen egyik rivális sem tűnt legyőzhetetlennek.

Nem úgy a Tolnán nevelkedett Nagyváradi Mercédesznek, aki alaposan „belenyúlt” a sorsolásnál: a horvát Ida Jazbec (2:4) után a német Petrissa Soljától (1:4) is vereséget szenvedett, így kiesett.

Szintén elbúcsúzott a küzdelmektől a másik két szekszárdi játékos, Bálint Bernadett, valamint Imre Leila is. Előbbi azok után, hogy a nyitónapon 4:2-re legyőzte a dán Stefanie Christensent, simán, 4:0-ra kikapott a hongkongi NG Wing Namtól. Imre Leila pedig a cseh Renáta Strbíkovától és a szlovén Alex Galictól is 4:1-es vereséget szenvedett.

A Szekszárd AC két légiósa, az orosz Polina Mihajlova és a litván Ruta Paskauskiene is simán lépett tovább a csoportkörből. Mihajlova az izraeli Nicole Trosmant (4:0) és a fehérorosz Nagyezsda Bogdanovát (4:0) is lelépte, Paskauskiene a szlovák Ema Labosovát (4:0), és az ukrán Szolomija Bratejkót (4:2) előzte meg.

Madarásznak, Mihajlovának és Paskauskienének még egy meccset nyernie kell a főtáblára kerüléshez. A magyarok közül Póta Georgina és Pergel Szandra kiemelt.

Érdekesség, hogy az előző szezonban még a Szekszárd AC-ben játszó szingapúri Lin Je is simán vette a csoportselejtezőt: ő előbb a korábban a SZAC-ban szintén megforduló Peterman-Varga Tímeát (4:1) majd a fehérorosz Alina Nikicsankát (4:0) győzte le.

A Hungarian Open küzdelmei vasárnap fejeződnek be a BOK-csarnokban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!