asztalitenisz

2018.01.20. 08:05

Madarász közel volt a bravúrhoz

Rónai Gábor

Nagyot játszott, de óriási csatában kiesett Madarász Dóra egyesben a Budapesten zajló World Tour-versenyen. A Szekszárd AC játékosa a 32 között a jóval előkelőbben rangsorolt, kanadai-kínai Mo Zhang (33.) ellen lépett asztalhoz és valóban nagyon közel volt az újabb bravúrhoz.

Az első játszmát ugyan elvesztette, de utána nemcsak fordítania sikerült, hanem 3:1-re el is lépett. A Linz AG Froschbergben légióskodó Zhang azonban nem adta fel, kiegyenlített, s a nagyon szoros döntő szettben ő jutott először meccslabdához, ráadásul ő szerválhatott, s a publikum bánatára élt is a lehetőséggel. 

„Nem vagyok elégedetlen. Ha a verseny előtt azt mondják, hogy ilyen ellenfeleken keresztül feljutok a főtáblára, akkor azt aláírtam volna” – utalt Madarász az egy nappal korábbi két bravúrjára, az ukrán Tetyana Bilenko és az osztrákok kínai származású játékosa, Liu Jia legyőzésére.

„Örülök, hogy ilyen szoros meccset tudtam játszani a kanadai-kínaival, hogy így ment a játék, és fizikailag és mentálisan is bírtam végig” – fogalmazott a SZAC játékosa.

Madarász korábban párosban Pergel Szandrával is kiesett a Hungarian Openen: a lengyel Katarzyna Grzybowska-Franc és Natalia Partyka jelentette számukra a végállomást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!