Három SZAC-os induló

2018.09.18. 10:35

Madarász, Paskauskiene és Bilenko az Eb-n

Rónai Gábor

Fotó: Mártonfai Dénes

A Szekszárd AC három játékosa is asztalhoz áll a spanyolországi Alicante városában ma kezdődő egyéni Európa-bajnokságon. Közülük Madarász Dóra kiemeltként rögtön a főtáblán kezd majd, a litván Ruta Paskauskienének és a nyáron igazolt ukrán Tetyana Bilenkónak selejteznie kell.

Előbbi az orosz Marija Tajlakovával, a török Sibel Altinkayával és az azeri Emina Bilurovával néz majd farkasszemet, utóbbira pedig a portugál Leila Oliveira, a bolgár Maria Jovkova és a macedón Amelie Uce vár csoportjában.

„Madarász Dóra van a legjobb formában a játékosaink közül, ő egy jó sorsolással bejuthat a tizenhat közé – mondta Türei Ferenc, a SZAC klubmenedzsere, aki hozzátette azt is, hogy így látatlanban nem könnyű tippelni, hiszen bele lehet futni egy bombaerős riválisba és akkor már nincs is miről beszélni. – Paskauskienétől és a sérüléséből nemrég felépült, a formáját még kereső Bilenkótól már az is szép eredmény lenne, ha kivívnák a főtáblán való szereplés lehetőségét” – fogalmazott.

A magyar női válogatott mindhárom játékosa, azaz Póta Georgina, Pergel Szandra és Madarász Dóra is egyből a főtáblán kezd. Az egyéni küzdelmek mellett párosban Pergel Szandrával induló Madarászék számára jó előjel lehet, hogy 2016-ban bronzérmet szereztek az Eb-n.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!