kosárlabda

2018.01.23. 12:19

Maja Erkic nélkül várja a Hatay-t a KSC csapata

Maja Erkic nem lesz ott a pályán a török Hatay ellen az Atomerőmű KSC Szekszárdban az Európa-kupa negyeddöntőjében, sőt jó ideig nem láthatjuk. A szlovén bedobó szerződése szüneteltetését kérte.

Rónai Gábor, fotó: Makovics Kornél

Már hétfőn este befutott Szekszárdra a Hatay BSB együttese. A törökök azok után, hogy bejárták fél Budapestet, a Bodri Pincészetben vertek tanyát, messze a város zajától, hogy nyugodtan rá tudjanak hangolódni az Európa-kupa negyeddöntős párharcának szerda esti, első összecsapására (kezdés: 18 óra). Azt nem tudni, hogy miért jöttek ilyen korán, hiszen információink szerint csak kedden este edzenek egyet a szekszárdi városi sportcsarnokban.

Ha a messze földön híres szekszárdi borok csábították őket ide előbb, akkor nem fognak csalódni, bizonyosan elégedetten hagyják majd el a város határát jelző táblát. Hogy a holnapi meccs után is lesz-e okuk az örömre, az csak este nyolc óra magasságában derül majd ki. A szekszárdiak azon lesznek, hogy elrontsák a kedvüket.

Djokics Zseljko együttese a hétvégén szabadnapos volt a honi NB I-ben, így tulajdonképpen már jó pár napja a törökök elleni meccsre fókuszálhattak Studer Ágnesék. Ismerve a szakmai stáb elhivatottságát, biztosak lehetünk benne, hogy alaposan felkészültek a Hatay játékából, hogy töviről hegyire kielemezték őket. Ettől függetlenül óriási bravúr lenne a KSC részéről, ha sikerülne kiejteni a törököket.

Nem könnyíti meg a szekszárdiak dolgát, hogy a szlovén bedobó, Maja Erkic pár napja magánéleti okokra hivatkozva szerződése szüneteltetését kérte. A klubvezetés pedig a kosaras érdemeire tekintettel eleget tett a kérésnek. Azt, hogy mi késztette erre a lépésre a 32 éves játékost, Szabó Noémi klubigazgató nem árulta el. Annyit azonban elmondott, hogy nagyon készülnek a szerdai csatára.

„Nem könnyíti meg a dolgunkat Erke kérése, de tiszteletben tartjuk a magánéletét – mondta Szabó Noémi.

– Egy hónapig szüneteltetjük a szerződését, aztán meglátjuk, mi lesz. Maja Erkic kulcsembere volt a csapatnak, valahogy pótolnunk kell őt, de biztos vagyok benne, hogy Theodoreán Alexandra, Bálint Réka és Gereben Lívia meg tudja oldani a feladatot. Talán nem kell mondanom, hogy milyen jó csapattal játszunk az Európa-kupában. A Hatay komoly kupamúlttal rendelkezik, keretében több Euroligát is megjárt játékos is található. Legjobbjukra, Courtney Parisra nekünk is nagyon oda kell figyelnünk. Fizikálisan nagyon erősek a törökök, ezért is játszottunk szombat este egy edzőmeccset a bajai kadett fiúcsapattal, nagyon komoly erőpróba vár ránk. Az biztos, hogy mi a saját játékunkat fogjuk játszani, ezt a mérkőzést is csapatként szeretnénk megnyerni, ahogy tettük azt az előzőekben. Precízen kell támadnunk, és jól kell védekeznünk” – mondta.

Amerikai óriás repíti a török együttest az EK-ban

Nyolc meccséből egyet veszített el csupán a Hatay együttese az Európa-kupában. A hat csoportmeccsét kivétel nélkül megnyerte a török gárda, amely a román Sepsi, a lengyel Torun és a szlovák Pöstyén ellen is oda-vissza győzött. A Hatay az előző körben az orosz Jenyiszej Krasznojarszktól kapott ki otthon (72–74), de az idegenbeli sikerének (70–65) köszönhetően így is továbbjutott. A törökök legjobbja a 191 centi magas, 113 kilós amerikai center, Courtney Paris, aki a fiba.com statisztikái szerint 16,3 pontot és 15,9 lepattanót átlagolt eddig meccsenként. Rajta kívül oda kell figyelni az ausztrál Leilani Mitchell, a belorusz Katsiaryna Snytsina és a belga Hind Ben Abdelkader játékára. A Hatay a török bajnokságban is jól áll, a Yakin Dugu és a Fenerbahce mögött a harmadik helyet foglalja el, épp ettől a két csapattól szenvedte el két vereségét. Tavaly az Euroligában 7 győzelemmel és 7 vereséggel csoportjuk ötödik helyén végeztek, az Európa-kupában pedig az elődöntőig jutottak. A csapat átlagmagassága 180,9 centiméter, átlagéletkoruk pedig 27,5 év.

Nézőrekord lesz

Óriási az érdeklődés a szerdai összecsapás iránt – mondta Szabó Noémi, hozzátéve, hogy aki teheti, elővételben váltsa meg a belépőjegyét. A szurkolóktól azt kéri a klub, hogy egy órával a meccs előtt érkezzenek meg a sportcsarnokba. Fontos tudnivaló, hogy a bal oldali karzaton lévő VIP-részleget megduplázták, így ott csak a VIP-vendégek foglalhatnak helyet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!