női kosárlabda

2018.04.18. 19:58

Mansaré utolsó másodperces tempójával nyert a ZTE ellen a KSC

A végletekig kiélezett csatában tudott nyerni Zalaegerszegen a KSC, ezzel visszavágott az alapszakaszban elszenvedett vereségért, s nem mellesleg zsinórban másodszor kiharcolta a döntőbe jutást, ahol ismét a Sopronnal nézhetnek farkasszemet Studer Ágnesék.

Finta Viktor, fotó: Katona Tibor

Azt túlzás állítani, hogy egész Zalaegerszeget lázba hozta volna a bajnoki elődöntő, de azért a női meccsekhez képest szépen megtelt a kispadok mögötti lelátó. Igaz, ebben jelentős része volt a közel száz szekszárdi drukkernek, akik már a bemelegítés alatt sem kímélték a torkukat és tenyereiket, rangadóhoz méltó hangulatot varázsoltak a sokat látott sportcsarnokba.

Mestermérleg

Gáspár Dávid: – Gratulálok a Szekszárdnak a döntőbe jutáshoz, de számomra az én csapatom is győztes, mert nagyszerűen játszott, s méltó ellenfele tudott lenni az alapszakasz győztesének.

Djokics Zseljko: – Felhőtlenül boldog és büszke vagyok! Zsinórban másodszor jutottunk a magyar bajnokság döntőjébe, s mindezt úgy, hogy két kulcsjátékosunkat is nélkülöznünk

kellett, Krnjicset az ujjtörése miatt, Erkics pedig várandóssága miatt abbahagyta, és így is mindössze kétszer kaptunk ki eddig a pontvadászatban. A ZTE is nagyszerűen játszott, dicséret illeti őket. Mint ahogyan a szekszárdi drukkereket is, akik elképesztő hangulatot varázsoltak nekünk Zalaegerszegre.

A feszültség érzékelhető volt mindkét csapaton, közel három perc úgy telt el a feldobás után, hogy egyik gárda sem szerzett kosarat. Gyűltek azonban a személyik rendesen, főleg hazai oldalon, Pavel már az első tíz percben beütött három faultot. Aztán McCall – tőle center létére sem szokatlanul – egy triplával nyitotta meg a pontok sorát, amit aztán egerszegi oldalon Koizar, a vendégeknél Studer és Theodoreán is lemásolt. A kisebb dobópárbaj és az első periódus végén négy ponttal ment a KSC (15–19).

A második negyedet Studer Ági dudaszós palánkos triplája nyitotta, ami új lendületet adott neki és az egész szekszárdi együttesnek. A fiatal irányító a következő támadásban

McCall-t szolgálta ki, majd az ő labdaszerzéséből indított akció végén újabb hárompontost szerzett (13. perc: 15–27). Nem csoda, hogy Gáspár Dávid magához is rendelte gyorsan a lányait. Ez sem segített sokat, Oblak talált be távolról, ami már a hatodik vendég tripla volt. Aztán Koizar kapcsolt magasabb fokozatba, de ez egy ideig csak arra volt elegendő, hogy ne engedje el 13 pontnál jobban a KSC-t a ZTE. A negyed hajrájában azonban Parkeréknek sikerült rátenni még egy lapáttal, jól szedték a lepattanókat a kihagyott vendég helyzetek után, ők pedig akcióból és büntetőkből is betaláltak, s végül öt pontnyira visszazárkóztak a nagyszünetre (31–36).

A második félidő az addig mindössze egy duplát szerző Jeffrey kosarával indult. Sokáig ott loholtak Parkerék Gerebenék nyakában, és a negyed hajrájában kétszer sikerült kiegyenlíteniük is, de az elnyűhetetlen Studer Ágnes Erica McCall-al az oldalán rendezte a sorokat. Ráadásul az utolsó előtti percben egy fault befújását követően reklamálásért technikait kapott a hazai kispad, de McCall a háromból csak egy büntetőt értékesített, majd az oldalbedobás után kilépett, így nem tudott nyolc pontnál jobban ellépni a KSC (30. perc: 45–53).

" width="640" height="360" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen">

Az utolsó negyedben már a lelátón és a pályán is paprikás volt a hangulat, amelyben eleinte Gerebenék uralkodtak jobban magukon. A fiatal bedobó közelijével ismét tízre nőtt a Szekszárd fórja, jött is a számolós rigmus a Kadarka Brigade-tól (32. p.: 45–55). Ezután viszont Pavelék repesztettek egy 7–0-át, így Djokics Zseljkonak kellett időt kérnie. Miután ez sem hozta meg a várt eredményt – a Zete ismét pár ponton belül ragadt – pályára küldte a mester Krnjicset. Így ő is részese lehetett az elképesztő izgalmakat hozó utolsó másodperceknek. Ugyanis 8 szekundummal a vége előtt Pavel – miután leszedte egy rövidre sikerült dobása után saját lepattanóját – ziccert dobott, amivel előnybe került a ZTE (65–64). Djokics zseljko újabb időkérése után oldalról jöhetett a KSC, de Studer Ági dobását blokkolták a hazaiak. Maradt azonban még két másodperc, amely elég volt arra, hogy az alapvonali bedobást elkapó Mansaré Manty még a levegőben a gyűrűbe továbbítsa jó 3 méterről a labdát. Ezzel óriási csatában visszavágott a februári fiaskóért a tavalyi ezüstérmes Szekszárd, amely idén is kiharcolta a döntőbe jutást, s megküzdhet az aranyéremért a Sopronnal.

Női Kosárlabda NB I. rájátszás elődöntő, 2. mérkőzés

ZTE NKK–Atomerőmű KSC Szekszárd 65–66 (15–19, 16–17, 14–17, 20–13). Zalaegerszeg, 400 néző. Vezette: Földházi, Pálla, Jakab.

Szekszárd: STUDER Á. 19/15, Costa, Theodoreán 3/3, MANSARÉ 4, McCALL 21/3. Csere: BÁLINT 6/3, Oblak 3/3, GEREBEN 8, Kiss 2. Edző: Djokics Zseljko.

Zalaegerszeg: KOIZAR 9/6, JEFFERY 14/6, Gorjanácz 4, HEGEDŰS-ŐRI 9/3, PARKER 17. Csere: PAVEL 8, Gáspár-Szalay 4. Edző: Gáspár Dávid.

Kipontozódott: McCall (40. p.).

Az eredmény alakulása: 3. perc: 0–3. 7. p.: 8–13. 13. p.: 15–27. 18. p.: 24–36. 24. p.: 36-39. 26. p.: 43-43. 28. p.: 45-50. 32. p.: 45-55. 34. p.: 52-55. 40. p.: 65-64.

Az egyik fél második győzelméig tartó párharc végeredménye: 2–0 a Szekszárd javára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!