futsal

2018.03.21. 12:38

Második a Szekszárd FC, még izgulhat a Tolna-Mözs

A Brandmission-Artifex Tolna-Mözs és az Agenta Girls Szekszárd FC is nyerni tudott az alapszakasz utolsó előtti fordulójában, így mindkét csapat a női NB I felsőházában folytathatja a küzdelmeket.

Berg Sándor, fotó: Makovics Kornél

Kupagyőztesnek járó felvezetés előzte meg a Tolna-Mözs és a Gyula mérkőzését. A találkozó előtt Berta Zoltán, Tolna alpolgármestere vastaps közepette adta át újból a két hete megnyert kupát Varga Adél csapatkapitánynak.

Az örömünnep átragadt a bajnokira is, és úgy tűnt, gálát rendeznek a tolnaiak. Két perc alatt két gólt lőttek Horváth Hannáék, de a szünet előtti gyulai szépítés nyílttá tette a második félidőt. Az egy cserével felálló hazaiak (Üveges Katalin eltiltását töltötte, Folk Zsuzsanna betegséggel küzdött) így is megtartották előnyüket, ami azt jelentette, hogy biztos a tagságuk a felsőházi rájátszásban.

„Nagyon pontatlanul játszottunk, a védekezésünkben is sokszor zavar volt. Ennek ellenére uraltuk a játékot, megvoltak a helyzeteink is, de ezúttal ennyire voltunk képesek. A lényeg a három pont, a többit el kell felejteni és a következő meccsre koncentrálni” – mondta Varga Adél.

Három vereséggel a háta mögött utazott a Magyar Kupában elődöntős Ricsillához a Szekszárd. Az alapszakasz-második helyének megtartása érdekében Micskó Márk együttesének győznie kellett Répcelakon, amit nagy csatában ki is tudtak harcolni Buchmüller Petráék.

„Nagyon fontos volt számunkra, hogy győzzünk, hiszen így ebben az erős mezőnyben az utolsó alapszakasz-mérkőzés eredményétől függetlenül pályaelőnnyel indulunk a bajnokság elődöntőjében. Mentális állapotunknak ez nagyon fontos siker volt!” – fogalmazott a szekszárdiak edzője.

Az alapszakasz utolsó fordulójában, vasárnap Szekszárd–Tolna-Mözs derbit rendeznek (18.30 óra), amely csak a vendégek számára lehet téttel bíró mérkőzés. Amennyiben az Astra a Miskolc ellen ma pótolandó mérkőzésen és hétvégén Hajdúböszörményben sem tud győzni, akkor egy tolnai győzelem esetén megyei belharc lesz a bajnoki döntőbe jutásért.

Női NB I, 20. forduló

Brandmission-Artifex Tolna-Mözs–Gyulai Amazonok 2–1 (2–1). Tolna, 200 néző. V.: Pekoli (Domokos L., Kiss G.). Tolna-Mözs: Ősz – Szalkai, Horváth H., Kaiser, Varga A. Csere: Farkas K. Csapatvezető: Tóth Ferenc. Gólszerzők: Varga A. (13.), Horváth H. (14.), ill. Balogh N. (16.).

Női NB I, 20. forduló

Ricsilla Futsal–Agenta Girls Szekszárd FC 3–4 (2–3). Répcelak. V.: Kubicsek (Dávid J., Mózsa).

Szekszárd: Hargas – Ganczer, Megyes, Buchmüller, Horváth K. Csere: Kágyi, Fábián R., Vőfély, Beke. Edző: Micskó Márk. Gólszerzők: Nagy B. (7., 13.), Megyeri (27.), ill. Ganczer (6., 30.), Vőfély (14.), Megyes (18.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!