kosárlabda női Magyar Kupa

2018.03.22. 07:00

A CEKK elleni kupameccsre készült egész héten a KSC

Rónai Gábor, fotó: Makovics Kornél

Holnap fél négykor a Ceglédi EKK elleni negyeddöntővel kezdi meg szereplését az Atomerőmű KSC Szekszárd a női Magyar Kupa soproni nyolcas döntőjében.

„Egész héten a ceglédiek eleni negyeddöntőre fókuszáltunk – mondta Szabó Noémi, a szekszárdiak szakmai és sportigazgatója. – Tudni kell a kupa lebonyolításáról, hogy mások a szabályok, mint a bajnokságban. Itt négy idegenlégiós is pályán lehet és nincs fiatalszabály sem (a bajnokságban egy félidőn át végig a pályán kell lenni legalább egy 20 év alatti kosarasnak – A szerk.), ami néhány csapatnál változást fog hozni, de lesznek olyanok is, akik maradnak az eddig bevált játékuknál. Sajátos a hangulata egy negyeddöntőnek, hiszen itt eldől egy csapat sorsa. A győztes biztosan éremért játszhat, míg a vesztes számára máris véget ér a kupaszereplés. A bajnokságban kétszer is legyőztük a Ceglédet, mindent meg fogunk tenni, hogy ezúttal is sikerüljön és jobban szerepeljünk, mint az elmúlt években. Figyelmeztető, hogy riválisunk a hétvégén idegenben verte meg a Győrt, de a célunk, hogy bejussunk az elődöntőbe” – zárta Szabó Noémi.

A negyeddöntős program. Péntek: ZTE NKK–CMB Cargo UNI Győr 13, KSC Szekszárd–Ceglédi EKK 15.30, PEAC-Pécs–Sopron Basket 18, PINKK Pécsi 424–Aluinvent DVTK Miskolc 20.30.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!