futsal

2018.01.23. 13:56

Megint a legvégén győzte le a Szekszárd a Tolnát

Újabb szoros mérkőzést játszott egymással a Brandmission-Artifex Tolna-Mözs és az Agenta Girls Szekszárdi FC női futsalcsapata a bajnokságban, amelyből újfent a megyeszékhely gárdája jött ki győztesen.

Berg Sándor, fotó: Makovics Kornél

Elcsépelt szavaknak tűnhetnek, de a szombati bajnoki találkozó megint bebizonyította, hogy a Tolna-Mözs és a Szekszárd összecsapása mindig vérbeli rangadó, ami rengeteg szurkolót mozgat meg a két városban.

A szombati mérkőzést végig nagy küzdelem, lüktető játék és szép megoldások jellemezték. Tudták a csapatok, hogy minden hiba végzetes lehet, ezért nagy hangsúlyt fektettek a védekezésre. Mégsem lehetett azt mondani, hogy a kapusoknak ne lett volna dolguk. A tavalyi év legjobb hálóőrének megválasztott Hargas Annamária és Ősz Csenge is halmozta a bravúrokat, így 20 perc elteltével csak nagy helyzeteket láthattak a szurkolók.

A Szekszárdon októberben két gólt szerző Szalkai Kittit, valamint Horváth Hannát nélkülöző Tolna a 30. percig állta a sarat, akkor a helyi kötődésű Buchmüller Petra szöglet után talált a hálóba. Az öröm nem tartott sokáig, az őszi idény legjobbjának megválasztott Varga Adél találatával gyorsan jött az egyenlítés.

Dicséret illeti mindkét felet, mert egyik sem elégedett meg a döntetlennel, Volodimir Kolok és Micskó Márk is űzte, hajtotta csapatát. A hazaiak átkozzák a 40. percet, nem egyszer ilyenkor engedték ki a sikert a kezeik közül a Szekszárd ellen. Ezúttal az a – szintén Tolnáról elszerződött – Megyes Ágnes keserítette meg a hazaiak életét, aki az első félidőben sérülés miatt ápolásra is szorult.

„Mindössze öt mezőnyjátékosra számíthattam ezen a feszült és kemény mérkőzésen, ráadásul Szolomaha egész héten lázas volt. Mégsem lehetek elégedetlen a védekezésünkkel és a játékosaimmal, kitették a szívüket a pályára. Sajnos a végjátékban ezúttal is kihagytunk, pedig a látottak alapján nem érdemeltünk vereséget” – fogalmazott Volodimir Kolok, a tolnaiak edzője.

„Teljesen megérdemelt győzelmet arattunk a nagyon jól játszó házigazdák ellen. Jóval több helyzetünk volt, sajnos azokat rendre ki is hagytuk. Ebben, illetve a védekezésben még javulnunk kell, mert ilyen hibák máskor nem biztos, hogy bele fognak férni” – értékelte a rangadót Micskó Márk, a szekszárdiak trénere.

„Sikerült felkészülnünk a Tolnából, tudtuk, hogy jól védekeznek. Arra is számítottunk, hogy ki akarnak majd minket csalogatni, hogy legyen területük támadni – jegyezte meg Horváth Katalin. – Sok helyzetet kialakítottunk, de az első félidőben csak kapufáig jutottunk. Örülök, hogy a második játékrészben megtört a jég, s győzelemmel köszönhettük meg a Tolnára kilátogató szurkolóink biztatását” – tette hozzá a szekszárdiak csapatkapitánya.

Sikerével a Szekszárd tovább tapad az éllovas Hajdúböszörményre, míg a tolnaiak hátránya már 10 pont a megyei riválissal szemben.

Jegyzőkönyv

Női NB I, a 14. fordulóban Brandmission-Artifex Tolna-Mözs–Agenta Girls Szekszárdi FC 1–2 (0–0). Tolna, 400 néző. Vezette: Bíró (Domokos, Petrovics). Tolna-Mözs: Ősz – Folk Zs., Varga A., Üveges, Vaskovecs. Csere: Szolomaha, Perger.Szekszárd: Hargas – Ganczer, Megyes, Buchmüller, Horváth K. Csere: Kágyi, Fábián R., Beke. Gól: Varga A. (36.), illetve Buchmüller (30.), Megyes (40.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!