Felkészülés

2018.01.20. 16:21

Méltó ellenfele volt az UFC a Fradinak

Berg Sándor, fotó: Makovics Kornél

Nem vallott szégyent az NB III-ban szereplő Szekszárdi UFC az élvonalbeli bajnokságban listavezető Ferencváros ellen. A vendéglátók csupán azt sajnálhatják, hogy a stadion helyett a műfüves pályán kellett fogadniuk a rekordbajnokot, így „csak” 1300-an voltak kíváncsiak az ország legnépszerűbb csapatára.

Ha valaki nem ismerte volna fel mezről vagy arcról a játékosokat, nem tudta volna kitalálni az ember, hogy melyik is az FTC és melyik az UFC. A szekszárdiak egyenrangú partnerei voltak ellenfelüknek, s ha a 3. percben Böde Dániel nem harcol ki büntetőt, vagy Varga Roland nem értékesíti azt, ki tudja, mi lett volna... 

A második félidőben aztán kiütközött a két csapat közti fizikai és tudásbeli különbség, a Fradi teljes sort cserélt, míg a hazai kispadon mindössze heten foglaltak helyet. Az 50. percben Stefan Spirovski emelt 25 méterről Szűcs Krisztián kapujába, majd a hajrához közelítve Gorriaran Fontes két életerős lövése tréfálta meg a fiatal kapust. Emellett még két lesgólt és egy kapufát is jegyeztek a zöld-fehérek, akik megérdemelt győzelmet arattak.

A szekszárdiaknak is kijár a vállveregetés, a mezőnyben rengeteg munkát végeztek, akik egyáltalán nem lehetnek csalódottak az eredmény miatt.

Sajnos a sérülés mindkét oldalon szedett áldozatot, a vendégeknél Priskin Tamást kellett lecserélni az első félidőben, hazai oldalon pedig Turi Tamás hagyta el hordágyon a pályát.

Felkészülési mérkőzés

Szekszárdi UFC–Ferencvárosi TC 0–4 (0–1).

Szekszárd: Szűcs K. – Arena Á. (Hajpál), Károly V., Kovács D. (Márton E.), Preininger (Tóth D.) – Lékó, Nagyváradi (Turi T., Csigi), Juhász M., Budai (Kozics) – Fejes, Hegedűs M. Edző: Kvanduk János.

Ferencváros, 1. félidő: Dibusz – Batik, Koch, Takács Zs., Sternberg – Leandro, Hajnal – Varga R., Rui Pedro, Priskin (Amadou, 33.) – Böde.

Ferencváros, 2. félidő: Holczer – Sternberg, Blazic, Takács Zs., Pedroso – Csonka, Spirovski – Lovrencsics G., Gorriaran, Amadou – Lovrencsics B.

Gólszerzők: Varga R. (3., 11-esből), Spirovski (50.), Gorriaran (75., 80.). Sárga lap: Batik (34.).

Kvanduk János: – Amit elterveztünk, azt sikerült megvalósítanunk. Méltó ellenfelei voltunk a Ferencvárosnak, s sikerült megnehezítenünk a dolgukat. Az első félidőben szervezett, energikus csapat benyomását keltettük, azonban a másodikban a fizikummal akadtak problémák, visszaesett a játékunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!