labdarúgás

2018.04.21. 07:39

Minimum hat pont kell a Paks bennmaradásához

Az egyik legnehezebb ellenfél, a Ferencváros ellen a talán legpokolibb hangulatú stadionban, a Groupama Arénában szakítaná meg rossz sorozatát a Paksi FC.

Berg Sándor, fotó: archív kép

20171118 Paks Paks FTC labdarúgó mérkõzés

Rossz sorozatban van a Paksi FC együttese, amely az utolsó két mérkőzését elveszítette (Debrecen 2–5, Haladás 1–2), és a mai, Ferencváros elleni találkozóval egy nagyon nehéz szériát kezd meg (Videoton, Vasas, Bp. Honvéd).

„Nem mi vagyunk az esélyesek, főleg akkor, ha a legutóbbi két meccsünkre gondolok. Rossz passzban vagyunk – jelentette ki Csertői Aurél, a paksiak vezetőedzője. – Persze dolgoztunk azon, hogy javuljon a játékunk, de pont a listavezető ellen nagyon nehéz lesz. A bajnoki cím sorsa a következő két ellenfelünk között fog eldőlni. Ez a két csapat elszakadt a mezőnytől, a többiek leginkább a bennmaradásért küzdenek. Számoltunk, nekünk még minimum hat pontot kell gyűjtenünk ehhez” – tűzte ki a következő célt a szakember.

Nem valószínű, hogy ezt a hat pontot a két következő bajnokin fogja megszerezni a PFC. Nem túlzás, hogy hatalmas bravúr kellene ma az atomvárosiaktól legalább a döntetlenhez. A bravúr viszont nem lehetetlen! A tavalyi szezonban a Groupama Arénában 2–1-re nyertek Hahn Jánosék, míg ősszel szintén ott 1–1-re végeztek a felek.

Éppen az után az augusztusi mérkőzés után kezdett bele a Ferencváros egy elképesztő sorozatba: hazai pályán zsinórban tíz győzelmet arattak, de minden bajnokit figyelembe véve is már kilenc veretlen meccsnél tartanak.

„Minden sorozat megszakad egyszer, éppen ezért nem akarok arra figyelni, hogy az aktuális széria hogyan áll. Főleg nem a bajnokság hajrájához közeledve – nyilatkozta a fradi.hu-nak Thomas Doll.

– Veszélyes lehet, ha az ember úgy gondolkozik: már tíz meccset nyertünk itthon, és így megy majd a továbbiakban is. Tudjuk, hogy itthon erősek vagyunk, de azzal is tisztában vagyunk, hogy a Paks ellen nehéz dolgunk lesz” – tette hozzá a német szakember.

A két csapat között ez lesz a 21. bajnoki mérkőzés, ezeken a paksiak négyszer nyertek, egyszer idegenben...

OTP Bank Liga, a 27. fordulóban

Ferencváros–Paksi FC, szombat, 17 óra. Groupama Aréna. Vezeti: Andó-Szabó (Buzás B., Huszár).

Ez lesz ma még

A bronzéremért csatázik a Kispest és az Újpest a Bozsik Stadionban. A jelenleg harmadik Debrecen a bajnoki címért versengő Videotonhoz látogat. Kiesési rangadót játszik a Vasas és Mezőkövesd.

OTP Bank Liga, a 27. forduló további párosítása Budapest Honvéd–Újpest, Bozsik-stadion. V.: Karakó. Diósgyőri VTK–Puskás Ferenc Akadémia. Mezőkövesd. V.: Bognár T. Swietelsky Haladás–Balmaz Kamilla Gyógyfürdő, Szombathely. V.: Erdős. Vasas–Mezőkövesd Zsóry FC. Szusza Ferenc Stadion. V.: Berke. Kezdés: 17 óra. Videoton–Debreceni VSC. Felcsút, Pancho Aréna. V.: Vad II. Kezdés: 19.30 óra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!