kosárlabda

2018.08.15. 19:41

Napi két edzéssel készül a rajtra az Atomerőmű SE

Új edzővel és új játékosokkal vágott neki szerdán a 2018/2019-es szezonra való felkészülésnek az Atomerőmű SE NB I.-es férficsapata. A héten újabb légióssal bővülhet a keret.

Rónai Gábor

Fotó: Molnár Gyula

„Három hónapig biztosan itt leszek!” – mondta nevetve Szrecsko Szekulovics, amikor tegnap arról kérdeztük, mikor tudna hosszabb interjút adni lapunknak. Az Atomerőmű SE új vezetőedzője láthatóan jókedvűen vetette bele magát a munkába Pakson, ahová még az előző szezon befejezése után pár nappal kötelezte el magát.

Az egyik legeredményesebb Magyarországon dolgozó szakember az előző két idényben egyaránt ezüstéremig vezette a szombathelyi Falco KC-t, amellyel előbb az Alba Fehérvárral, majd a Szolnoki Olajjal szemben maradt alul a bajnoki döntőben.

Paksra azért érkezett, hogy a négyszeres magyar bajnok piros-kék alakulatot is ilyen magasságokig vezesse, s bizony rá is férne a sikerélmény az utóbbi években igencsak ínséges időket élő klubra.

Szrecsko Szekulovics nem viccel, minden nap két edzést vezényel a keretnek, a játékosok csak akkor „ússzák meg” az egyik tréninget, ha edzőmeccset játszanak.

Tízen rótták a köröket szerdán reggel a Gesztenyés úti sportcsarnokban. Az alapemberek közül maradó Ruják András, Eilingsfeld János és Medve Máté mellett a Székesfehérvárról egy szezon után visszatérő Kovács Ákos, valamint a macedón Bojan Trajkovszki és a szerb Nikola Jevtovics hallgatta az instrukciókat. Az amerikai Shannon Evanst mára várják az atomvárosba, ahová akár még a héten megérkezhet a csapat negyedik külföldije. Szrecsko Szekulovics azt mondta, már megvan a kiszemeltjük, akivel tárgyalnak, és csak a finomítások vannak vissza a megállapodásig. A szakember amúgy teljesen elégedett a keret összetételével, mint fogalmazott, valamennyi játékost a klubvezetéssel egyetértésben igazolták le. A tizek között négy fiatal volt ott a tegnapi gyakorláson: Pajor Dávid, Kalmár Viktor, Szalai Milán és a Kecskemétről szerződtetett Horváth Kristóf azért is dolgozik a következő hetekben, hogy minél több lehetőséget kapjon az első csapatban.

Keddig azt gondoltuk, hogy az Alba Fehérvártól távozó Keller Ákos is ott lesz majd az első tréningen, ahogy arról a városban sokfelé suttogtak. Végül jött a hivatalos bejelentés: a 29 éves válogatott center a francia sztárcsapathoz, a Pau Orthezhez szerződött. Érdekesség, hogy Gulyás Róbert, az ASE ikonja egy szezon erejéig (1999/2000) ugyancsak megfordult a Paunál.

A paksiak hét felkészülési mérkőzéssel hangolnak a bajnoki szezonra (részletek keretes írásunkban), az elsőt szeptember 4-én, Szekulovics előző csapata, a Falco KC ellen vívják Szombathelyen.

Cseh és szlovák ellenféllel is megmérkőznek a paksiak

Az Atomerőmű SE felkészülési programja. Szeptember 4., kedd: Falco KC Szombathely–Atomerőmű SE (Aréna Savaria, Szombathely) 18 óra. Szeptember 11., kedd: Atomerőmű SE–Pécsi VSK-Veolia (ASE Csarnok, Paks) 18 óra. Szeptember 14., péntek: Morgen Ferdinánd-emléktorna, első nap, elődöntők: Atomerőmű SE–Turi Svitavy (cseh), Alba Fehérvár–Kaposvári KK. Időpont később. Szeptember 15., szombat: Morgen Ferdinánd-emléktorna, második nap: bronzmérkőzés, döntő. Időpont később. Szeptember 19., szerda: Pécsi VSK-Veolia– Atomerőmű SE (Lauber Dezső Sportcsarnok, Pécs) 18 óra. Szeptember 22., szombat: KTE-Duna Aszfalt–Atomerőmű SE (Messzi István Sportcsarnok, Kecskemét) 18 óra. Szeptember 26., szerda: Inter Bratislava (szlovák)–Atomerőmű SE (Pozsony) 18 óra. Első bajnoki mérkőzését szeptember 29-án játssza az Atom.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!