OTP Bank Liga

2017.11.20. 13:31

Négy veretlen bajnokit követően kapott ki a Fraditól a Paksi FC

Négy veretlenül megvívott bajnoki után kapott ki a Ferencvárostól a Paksi FC, miután a fővárosi zöld-fehérek 2–0-ra győzni tudtak a Fehérvári úti stadionban.

Berg Sándor, fotó: Molnár Gyula

Ugyan a megszokottnál korábban elkezdték árusítani a jegyeket a Ferencváros paksi fellépésére, a két csapat játékosait nem fogadta telt ház a rekonstrukción áteső Fehérvári úti stadionban. Ebben közrejátszhatott a nem túl szurkolóbarát időjárás vagy az imént említett építkezés, illetve a fokozott biztonsági intézkedések is elrettenthették nézőket a mérkőzés megtekintésétől. Mint ahogy arról a szombati felvezetésünkben mi is beszámoltunk, a rendőrség kiemelt biztonsági kockázatúnak nyilvánította a bajnokit. Mindezek fényében a Nemzeti Sport adatai szerint 1643-an tekintették meg élőben a zöld-fehér összecsapást (ez egyébként messze elmarad az utóbbi évek számaitól, a tavalyi gól nélküli döntetlenre 4217-en váltottak jegyet.)

Ami viszont a mérkőzést illeti, Csertői Aurél szakított a hagyományokkal, s a megszokott 4-1-4-1-es felállással szemben sokkal támadószelleműbb csapatot küldött pályára: a Papp Kristóf, Simon Ádám, Bertus Lajos középpályás sor elé a Kulcsár Dávid, Bartha László, Szakály Dénes hármasnak szavazott bizalmat (a hazaiaknál Lenzsér Bence és Koltai Tamás, a vendégeknél Varga Roland és Gera Zoltán sérült). A változtatással inkább saját magukat zavarták meg az atomvárosiak, a második percben már bravúrt kellett bemutatnia Verpecznek, két perccel később Paintsil lövésénél már ő is tehetetlen volt.

A bajnokira kilátogató két korábbi szövetségi kapitány, Gellei Imre és Szélesi Zoltán is dörzsölhette a tenyerét, jó mérkőzést ígért a kezdés. A folytatásban is adódtak helyzetek, hazai részről Kulcsár és Vági, a vendégektől Otigba és a gólszerző ghánai előtt is lehetőség kínálkozott, de újabb gól nem született.

A második félidőben leginkább a középpályán folyt a játék, az atomvárosiak vezetőedzője hiába küldte be Haraszti Zsoltot, Hahn Jánost és Nikházi Márkot támadni, betalálni ők sem tudtak, ellenben a csereként beállt Moutarival, aki a legvégén be is állította a végeredményt.

A 2–0-s vendéggyőzelem egyrészt azt is jelentette, hogy megszakadt a paksiak 2016 augusztusa óta tartó veretlenségi szériája a Fradi ellen (két-két győzelem és vereség), az örökmérleg immáron kilenc fővárosi siker hét döntetlen és négy PFC-győzelem mellett. Ezzel együtt az utolsó 24 hazai mérkőzésén harmadszor szenvedett vereséget az atomvárosi klub, s április 22-e után maradtak gólképtelenek Bartháék saját pályájukon – akkor a Diósgyőr távozott három ponttal (0–1) a Fehérvári úti sporttelepről.

„Kidolgoztunk pár helyzetet, mezőnyben jól játszottunk, de gólt nem tudtunk szerezni. Pontosabbnak kellett volna lennünk a végjátékokban, de a Ferencváros is jól védekezett – fogalmazott a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón Csertői Aurél. – Azt gondolom, inkább kvalitás, hogy a tizenhatosnál egy lövőhelyzetet vagy egy jó beadást elvállalok. Szerintem az nem bátortalanság, hogy három méterről üres kapura kihagyjuk a fejest. A pontossággal van probléma. Vagy amikor ráfordulok ziccerben a kilencvenedik percben, aztán visszasarkazom a labdát. Ezt nem is tudom, hogy minek nevezzem” – nyilatkozta a Nemzeti Sport tudósítójának a gólképtelenség miértjére válaszolva.

Ez történt a szombati bajnoki meccsen

OTP BANK LIGA, A 16. FORDULÓBAN.

Paksi FC–Ferencváros 0–2 (0–1). Fehérvári úti stadion, 1643 néző. Vezette: Berke (Kóbor, Bornemissza).

Paks: Verpecz – Vági (Nikházi, 76.), Zachán, Gévay, Szabó J. – Papp K., Simon Á., Bertus – Kulcsár D., Bartha (Haraszti, 56.), Szakály D. (Hahn, 74.). Vezetőedző: Csertői Aurél.

FTC: Dibusz – Botka (Leandro, 63.), Otigba, Blazics, Pedroso – Szpirovszki, Gorriarán – Lovrencsics, Paintsil (Moutari, 81.), Priskin – Böde (Lovrencsics B., 74.). Vezetőedző: Thomas Doll. Gólszerző: Paintsil (4.), Moutari (93.). Sárga lap: Nikházi (90.).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!