megyei i. osztály

2017.11.20. 10:55

Öt dombóvári futballista az őszi idény csapatában

Öt dombóvári játékos került be a megye egyes focibajnokság őszi válogatottjába. A legtöbbször, hétszer a tamásiak támadója, Jammeh Haruna szerepelt a hétvége csapatában, így ő lett a szezon legjobbja.

Rónai Gábor, fotó: Makovics Kornél

Öt dombóvári, egy tolnai, egy majosi, egy dunaföldvári, egy teveli és egy bonyhádi játékos került be az őszi idény válogatottjába. Összesen 82 futballista szerepelt a hétvégi fordulók csapatában, 46-an egy alkalommal, 26-an kétszer, heten háromszor, ketten ötször kaptak helyet a csapatban, egy futballista pedig hét alkalommal került be a legjobbak közé.

Utóbbi, a tamási Jammeh Haruna nemcsak annak örülhet, hogy így ő lett a Tolnai Népújságnál az ősz játékosa, hanem annak is, hogy 19 góljával első helyen áll az osztály góllövőlistáján (igaz, a bonyhádi Pap Rolanddal holtversenyben).

Horváth Lajos, a tamásiak edzője nem véletlenül mondta róla többször, hogy a gambiai kiemelkedik a mezőnyből, s Haruna ezt bizonyította is. A korábban a Bp. Honvédban, a Kaposvári Rákócziban és a Lombard Pápában is megfordult 26 éves támadó szinte egymaga vitte a hátán a tamási együttest, amely nélküle alsóházi csapat lenne. Jól szemlélteti, hogy milyen fontos láncszem a tamásiaknál Jammeh Haruna, hogy nélküle csupán 12 góllal állna a Tamási 2009 FC!

Amikor a szezon előtt meglestük a másik két NB I-et megjárt játékost, Eugene Fomumbodot és Samuel Ellis Atót is leigazoló Tamásit, Haruna azt mondta lapunknak, hogy Tolna megyében is szeretne gólkirály lenni. Az előző évadban a Somogy megyei Toponárban és Balatoni Vasasban megfordulva 40-szer volt eredményes, ennek a felét most is meglőtte (megfejelte).

Haruna mögött Pap Roland és Keczeli Krisztián következik, mindketten ötször szerepeltek a hétvége válogatottjában, s ők is csapatuk legeredményesebbjei.

Pap Rolandról mindenki tudja, hogy a megyei élvonal egyik legjobbja (az előző két szezonban 25, illetve 35 góllal lett a legjobb mesterlövész), ha jó formában van, nehéz megállítani. Ősszel élvezte a játékot – ebben nagyban közrejátszott, hogy nemrég kislánya született –, s a BVLC is sokkal jobb formában volt, mint az előző szezonban, amikor csak a csalódást jelentő hetedik helyet tudta megszerezni. Nagy valószínűséggel tavasszal sorozatban harmadik gólkirályi címéért is versenyben lesz.

Keczeli Krisztián olyan a dombóváriaknak, mint Haruna a tamásiaknak, azzal a kitétellel, hogy rajta kívül mások is tudnak gólokat szerezni a DFC-ben – rúgtak is még huszonkilencet. Az, hogy kulcsember, elvitathatatlan, s az is, hogy nélküle lehet, hogy nem lenne első a Dombóvár.

Ketten büszkélkedhetnek azzal, hogy négy alkalommal voltak tagjai a forduló válogatottjának. A dunaföldváriak belső védője, Kőkuti Tamás és a dombóvári játékos-edzője, Kardos Ernő szerepelt ennyiszer. Kőkuti leigazolásával nagyot nyert a

Földvár, a rutinos futballista stabilitást hozott a hátsó alakzatba. Kardos Ernő pedig nem véletlenül volt bajnok korábban a Ferencvárossal (s játszott együtt Gera Zoltánnal...), kiváló rúgótechikáját jó párszor megcsodálhatták a szurkolók pompás szabadrúgásgóljainál.

Hatan szerepeltek háromszor a hétvége csapatában: Sztropkó János, a dombóváriak kapusa a legkevesebb gólt kapta a mezőnyben, Reichert Adrián a Tevel Medosz SE, Szőts Attila a Majosi SE, Petrók Viktor és Androsics András a Dombóvár FC, Ranga Máté pedig a Tolna VFC legjobbjai között volt a 2017/2018-as megye egyes bajnokság őszi szezonjában.

Mesterlövészek

Megyei I. osztály, a góllövőlista élcsoportja 19 gólos: Jammeh Haruna (Tamási), Pap Roland (Bonyhád). 16 gólos: Keczeli Krisztián (Dombóvár). 11 gólos: Farsang Patrik (Dunaföldvár). 10 gólos: Szilis István (Tolna). 9 gólos: Szabolcska Tamás (Tolna). 8 gólos: Ranga Máté (Tolna), Boros Krisztián (Majos). 7 gólos: Barabás Ákos (Nagymányok), Genczler Kornél (Bonyhád), Gyánó Szabolcs (Majos), Kiss Patrik (Dunaföldvár), Lerch Marcel (Bátaszék). 6 gólos: Androsics András (Dombóvár), Lizák Péter (Majos), Reichert Adrián (Tevel), Wascher Roland (Szedres).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!