Előny a hazai pálya?

2018.09.08. 10:47

Paks–Dunaújváros rangadó a Közép csoportban

Hazai pályán szerepel a két Tolna megyei együttes az NB III.-as focibajnokságban.

Balázs László

Fotó: Makovics Kornél

A zsinórban három meccse veretlen szekszárdiak győzelmi reményekkel lépnek pályára a Budapest Honvéd második csapata ellen.

Kvanduk János vezetőedző gárdája ötvenszázalékos mérleggel zárta az élcsapatok elleni minietapot, így bizakodva tekintenek a Budapest Honvéd-MFA II. elleni vasárnapi bajnoki elé. A fővárosiaknak nem megy az új pontvadászatban, három vereséget szenvedtek, így a tabella tizenegyedik helyéről várják az összecsapást. A botladozó piros-feketék ellen győzelmi esélyekkel lépnek pályára Dudás Dánielék, még úgy is, hogy Márton Erik és Steinbach Máté sérülés, Kvanduk József eltiltás miatt lehet ott a találkozón. Ami kicsit aggaszthatja a sárga-fekete híveket az az, hogy a házi gólkirály, Fejes Péter még nem talált be az ellenfelek kapujába. De egyszer minden rossz sorozat megszakad, ebben bízhatnak a drukkerek.

Szomszédvári derbit rendeznek Pakson: a zöld-fehérek a csak rosszabb gólkülönbséggel a tabella második helyén álló Dunaújvárost látják vendégül. Nagy kérdés, hogy a hét eleji meghökkentő edzőváltás mennyire hat ki a Fejér megyei csapat játékára. Az NB II.-es Zalaegerszeg kispadján a menesztett Nagy Tamást Dobos Barna váltotta. Ugyanakkor a DPASE szakmai munkájának fő irányában jelentős változás nem lesz, hiszen Lőrincz Emil veszi át a stafétabotot. A magyar válogatottban 37 alkalommal pályára lépő középpályás már évek óta a szakmai stáb tagja, így nem ismeretlen számára a közeg. A paksiak edzője, Tököli Attila elégedett lehet játékosai hozzáállásával, egyelőre egy kis szerencse, no meg a helyzetek hatékonyabb kihasználása hiányzik a Duna-parti alakulatnál. Előbb vagy utóbb azonban kinyílik a gólzsák, ebben az esetben egy többgólos, színvonalas összecsapás kerekedhet a vasárnapi derbiből. Szinte megjósolhatatlan a végkimenetel, bármi lehet az eredmény.

Szeptember 9., vasárnap

Hódmezővásárhely FC–Szentlőrinc SE, Kecskeméti TE–Kozármisleny FC, Paksi FC II–Dunaújváros, FC Dabas–Szeged-Grosics Akadémia, Taksony SE–Iváncsa KSE, Rákosmente KSK–SZEOL SC, Szekszárdi UFC–Bp. Honvéd II, Pécsi MFC–Makó FC 16 óra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!