Megyei I. osztály

2018.04.27. 14:02

Rangadók hétvégéje a mostani

A Völgységi el Clásicót elveszítő Bonyhád VLC a tavaszi hat meccséből ötöt megnyerő Dunaföldvárt fogadja a megyei I. osztály egyik rangadóján. A másik slágermeccset a Dombóvár és a Majos vívja.

Rónai Gábor

Április 28., szombat

10.30:

Kölesdi SE (9.)–Őcsény SK (13.)

A kölesdiek elveszítették utolsó két bajnokijukat, de a Dombóvár (1–2) és a Majos (2–4) ellen is jól futballoztak. Hazai pályán, a sereghajtó Őcsény ellen nem is az a kérdés, hogy győznek-e, hanem az, hogy hány gólnál áll meg Sánta István csapata. Már csak azért is fontos ez a találkozó a Kölesdnek, mert ősszel világszenzációt okozva 2–1-re kikaptak Őcsényben – a sárközieknek azóta is ez az egyetlen sikerük a szezonban.


17:00

Bonyhád VLC (4.)–Dunaföldvár FC (5.)

Köllő Roland, a bonyhádiak játékos-edzője: – Három hete nem játszottunk, egy kicsit a sötétben tapogatok. Utolsó meccsünk a Majosi SE elleni völgységi rangadó volt, az Őcsény két hete nem állt ki ellenünk, múlt héten pedig szabadnaposak voltunk. A majosiaktól elszenvedett 2–1-es vereségen még nem tudtunk túllépni, annak ellenére sem, hogy saját magunkat vertük meg. Két tizenegyest is kihagytunk a meccs elején, ami megfogott, elbizonytalanított bennünket, őket pedig felhozta. A földváriak tavasszal jól futballoznak, bár én nem láttam őket, de ezt többen is megerősítették nekem. Sok fiatal van a csapatukban, megállás nélkül mennek előre. Nehéz meccs vár ránk, s ezt most nemcsak azért mondom, mert nem vagyunk jó formában. Ha abban lennénk, akkor is így gondolnám. A bajnoki cím egy kicsit messze került, de mindenképpen szeretnénk érmet nyerni és ehhez le kell győznünk a Dunaföldvárt! A héten többen a Bonyhádon edzőtáborozó strandfoci-válogatottal készültek, nem tudom, milyen állapotban lesznek. Az biztos, hogy Sebestyén Norbert és Szabó Szilárd nem lép pályára.

Barics Péter, a földváriak játékos-edzője: – Kicsit elfogytunk az elmúlt hetekben, ennek is tudható be, hogy vereséget szenvedtünk a bátaszéki rangadónkon. Sok a sérültünk, a helyükre került fiataloktól pedig még nem lehet elvárni, hogy végig kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtsanak. Azt gondolom, hogy a felkészülésünk eredményessége és az elmúlt hetek tapasztalatai magabiztosságra adhatnak okot számunkra. A három pontért megyünk Bonyhádra is. Ellenfelünk egy nagyon jó csapat, tisztában vagyunk a játékosaik képességeivel, régóta együtt játszanak, egységesek. Többször láttam őket, úgy megyünk oda szombaton, hogy nyerni akarunk. Fehér Mihály, Kóczián Ferenc, Fröhlich Rajmund, Kőkuti Tamás és Farsang Patrik kisebb-nagyobb sérüléssel bajlódik, Széles Gergőre és Taba Gáborra pedig azért nem számíthatok, mert a második csapatunk is ugyanebben az időpontban játszik bajnokit a megye háromban.

Várható kezdőcsapatok

 

Dombóvár FC (2.)–Majosi SE (3.)

Nagy meglepetésre pontokat veszített egy hete a Tevel Medosz SE ellen (5–5) a Dombóvár, s ezzel lecsúszott a bajnoki tabella éléről (Petrók Viktor a 94. percben mentett pontot a hazaiaknak). A majosiak elleni rangadó megnyerésével visszavehetik első helyüket Kardos Ernőék, a Tolna VFC ugyanis szabadnapos lesz. Ősszel idegenben 3–1-re nyertek a dombóváriak, de Tihanyvári László csapatát már csak azért sem lehet leírni, mert ami a Tevelnek sikerült, egy sokkal erősebb csapatnak is simán összejöhet...


Bátaszék SE (8.)–Tamási 2009 FC (7.)

A bonyhádi és a dombóvári meccs mellett ez a csata is simán megérdemli a rangadó titulust. Még akkor is, ha a bátaszékiek teljesítménye igencsak hullámzó. De mostanság a Tamási sem annyira meggyőző, mint ősszel volt. Nekik azonban van egy Jammeh Harunájuk, aki akár egyedül is képes eldönteni egy-egy találkozót. Ősszel parádés meccsen 3–3-ra végeztek, most is benne van, hogy sok gól esik. A napi forma dönthet.

Április 29., vasárnap

17:00

Nagymányoki SE (11.)–Tevel Medosz SE (10.)

Aki látta a teveliek előző két meccsét, az most elcsodálkozhat azon, hogyan tud a tizedik helyen állni ez az együttes. Dombóváron egy hete két góllal is vezetettek már (5–3), s csak a hosszabbítás hosszabbításában csúszott ki a kezükből a győzelem. Korábban Tamásiban is győztek (3–1), ami azt jelenti, hogy elkapták a fonalat. Nagymányokon is ők az esélyesebbek, bár a hazaiaktól láttunk már bravúrokat. Ősszel 3–2-re nyert a Tevel.


Kakasd SE (12.)–Szedresi SE (6.)

A szedresiek jó formába lendültek, sorozatban három meccset nyertek, s vasárnap könnyedén négyre is léphetnek. A kakasdiak viszont nem annyira gyengék, hogy egyszer ne jöjjön ki nekik a lépés... Ősszel Szedresben 2–0-s hazai siker született.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!