amerikaifoci

2018.06.23. 07:25

Rangadón látja vendégül a mumusát a Bad Bones

Utolsó fordulójához érkezik a Divíziói I-es amerikaifutball-bajnokság. A vasárnapi, Szekszárd Bad Bones–Gladiators összecsapás tétje a hazai pálya kiharcolása az elődöntőre.

Berg Sándor, fotó: Makovics Kornél

Hiába alakult már ki fordulókkal korábban a rájátszás mezőnye a Divízió I.-es (másodosztályú) bajnokságban, a Szekszárd számára mégsem lesz tét nélküli az utolsó alapszakasz-mérkőzés. Az elődöntőben a hazai pálya előnyével járó második helyért a Bad Bonesnak le kell győznie legősibb riválisát, a mumusnak számító Gladiatorst. Azonban az sem mindegy, hogy ezt mekkora különbséggel teszi meg – ha egyáltalán megteszi.

Régmúltra tekint vissza a két csapat párharca, az elsőre még 2013-ban, a Divízió II. (harmadosztály) alapszakaszában került sor. Akkor a szekszárdiak magabiztos játékkal nyertek 41–22-re Debrecenben, egy évvel később pedig a negyeddöntőben sikerült ezt megismételniük (27–26). Ezt követően viszont két fájó vereséget szenvedett el a Bad Bones: 2015-ben a VII. Duna Bowlon kaptak ki 21–14-re (ki ne emlékezne arra meccse... ha az irányító, Gyarmati Máté nem sérül meg a találkozó elején, minden bizonnyal bajnoki címet ünnepeltek volna a szekszárdiak), a 2016-os másodosztályú elődöntőt pedig hosszabbításban bukták el (14–20).

Itt az idő a visszavágásra, egyben a mérleget pozitív irányba billenteni.

Ez viszont koránt sem lesz egyszerű egyrészt azért, mert a védő és támadó oldalon is bevethető amerikai Airris Hargrow visszarepült az Egyesült Államokba, míg honfitársát, Nick Wardot már korábban elküldték a csapattól. Másrészt a Molnár Gábor, Boruzs Kevin kettős futószalagon szállítja a pontokat a Gladiatorsnak. Az irányító 14 passzolt touchdownnál jár, ebből kilencszer Boruzst találta meg.

„Vannak sérültjeink, hiányzóink, de akik bevetésre kész állapotban vannak, ők nagy erőkkel készülnek a vasárnapi meccsre.

Küzdeni fognak azért, hogy az elődöntőt hazai pályán játszhassuk – mondta Szabó Ferenc, a Szekszárd Bad Bones elnöke.

– Vannak kiemelkedő játékosok az ellenfélnél, ugyanígy nálunk is. Elég, ha csak Bakos Bencét vagy Hollósy Kunót említem, akik a HFL-ben is letették a névjegyüket idén, s képesek megállítani a Gladiators támadóit” – tette hozzá.

A védelem mellett a támadóegységre is nagy teher hárul majd vasárnap. Ma kora estére már okosabbak leszünk, hogy hány ponttal kell nyernie a Bad Bonesnak, addigra ér véget ugyanis a helyezések szempontjából fontos Miskolc Renegades–Budapest Cowbells 2 mérkőzés.

Ha a borsodiak meglepetést okoznak, a Szekszárdnak bármilyen arányú győzelme elég a második helyhez. Ha jön a papírforma, akkor legalább tíz ponttal kell nyernie Bachrathy Kornél együttesének. Ha ezt kicentizik (10-11 pont), akkor az elődöntőben ismét egy Bad Bones–Gladiators párharc következik (csakúgy, mint vereség esetén), ha 12 vagy annál többel, akkor a Cowbellsen át vezethet a szekszárdiak útja a fináléba.

A Szombathely Crushers hibátlan mérleggel nyerte az alapszakaszt, így otthon fogadja a negyedik helyezettet.

Az elődöntőket július 7-én és 8-án játsszák, a döntőt július 15-én rendezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!