Tolnai ötödik helyezés

2018.06.18. 20:02

Remekül helytállt a Wosinsky-iskola csapata

Steinbach Zsolt

A tolnai Wosinsky Mór Általános Iskola csapata képviselte Tolna megyét a IV. korcsoportos leány futball országos diákolimpia döntőjében, amelyet Níyregyházán rendeztek.

A Folk György testnevelő tanár vezette tolnai csapat négy csoportmeccse közül hármat megnyert, egyet elveszített, de így is első helyen jutott be a negyeddöntőbe. A tolnaiak a bajaiakat 3–1-re, a csurgóiakat 6–0-ra, a komáromiakat 3–0-ra győzték le, a győriektől pedig nagy csatában kaptak ki 4–1-re. A negyeddöntőben szoros taálkozón 1–0-ra kikaptak a békéscsabaiaktól, így az 5–8. helyért folytathatták a küzdelmeket.

Ezt végül sikerült is megszerezniük, miután előbb a 3–3-as rendes játékidőt követően büntetőkkel 5–4-re megverték a bálkányiakat, majd pedig az ötödik helyért rendezett meccsen 2–1-re felülmúlták a veszprémieket.

A tolnai csapatban Bajai Boglárka, Vámosi Georgina, GaálViktória, Diószegi Dalma, Kulcsár Panna, Bachusz Erika, Tancsa Bítia, Tóth Bianka, Salamon Linda és Szilágyi Vanessza lépett pályára a diákolimpiai döntőben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!