Magyar Kupa

2018.09.18. 20:28

Rengetegen várják az Újpest fellépését

Nemcsak Bátaszék, egész Tolna megye várja az Újpest szombati fellépését. A megye egyes házigazda 15 órától csap össze a Magyar Kupa címvédőjével az országos főtábla nyitókörében.

Rónai Gábor

Fotó: Mártonfai Dénes

Az idei év, sőt az évtized meccsére készülnek a bátaszéki futballcsapat játékosai. Gábor Gergő és társai izgatottan várják a lilák elleni szombati fellépést, az edzéseken mindenki óriási elánnal dolgozik, senki sem akarja kihagyni a nagy esélyt, hogy ott lehessen a pályán Novotny Soma, Litauszki Róbert vagy éppen Zsótér Donát ellen.

A Magyar Kupát eddig tízszer nyerték meg az újpestiek, amivel a sorozat harmadik legeredményesebb csapatának számítanak. A Ferencváros 23, az MTK 12 sikerrel áll előttük a rangsorban.

„Izgalommal teli várakozással tekintünk a szombati mérkőzés elé, az ország második legnépszerűbb csapatát, a kupa címvédőjét fogadhatjuk – mondta Lerch Béla, a bátaszéki klub elnöke. – Óriási az érdeklődés a városban, megyén belül és megyén kívül is, ha jó idő lesz, ezerötszáz néző is összejöhet. Tavaly tisztességesen helytálltunk az akkor NB I-es Balmazújváros ellen, abban bízunk, hogy most is sikerül ez. Sajnos sérülések tizedelnek bennünket, de nagy a bizonyítási vágy a labdarúgóinkban. A futball ünnepe lesz a mérkőzés, nagyon sok gyereket is várunk, a környező településekről iskolák jelezték érkezésüket, reméljük, hogy minél több helyi szülő is lehozza csemetéjét a találkozóra, mert nem minden nap láthatja egy kis srác élőben a kupa címvédőjét” – mondta Lerch Béla.

A találkozó kezdőrúgását a 90. születésnapját nemrég ünneplő Varga Sándor és unokája végzi el – az ötvenes évek kiváló bátaszéki futballistája volt egykor a település kedvenc fodrásza, sok futballista megfordult a kezei között.

A nagy érdeklődés miatt érdemes jóval a 15 órai kezdés előtt kilátogatni a Vicze János sporttelepre, a helyek az érkezés sorrendjében foglalhatók el a lelátón. A bátaszéki vezetéstől kapott információk szerint Újpestről és a helyi, környékbeli fanklubokból legalább ötszáz, de akár ezer drukker is érkezhet az összecsapásra, így jó eséllyel a kétezret is meghaladhatja a nézőszám.

Az autósoknak fontos információ, hogy a pályára nem lehet lehajtani (csak a vendégeket szállító busz, a klubok képviselői, a játékvezetők és az ellenőrök mehetnek be a lezárt részre), a malom mellett, illetve a templom környékén lehet majd parkolni. Az érkezőket rendőrök és polgárőrök segítik majd az eligazodásban.

Nekik sikerült a bravúr a lilák ellen

Öt Tolna megyei futballista is kellemes emléket őriz az Újpest elleni kupameccsről. A 2003-ban lejátszott Kaposvölgye–Újpest találkozón Vizdár Zsolt, Tolnai József, Czékmány Tamás, Horváth József és Farkas Norbert is ott volt a pályán a somogyi csapatban, amelyik 2–1-re nyert, és kiejtette a lilákat a 32 közé (!) jutásért.

„Emlékszem, fantasztikus hangulatban játszottunk, legalább kétezer néző előtt – elevenítette fel Vizdár Zsolt, a Szekszárdi UFC megye kettes csapatának edzője. – Az egyik gólunkat épp Czékmány Tomi lőtte. A végén nagyon nyomtak Kabát Péterék, többen is begörcsöltünk, de kiharcoltuk a továbbjutást. Óriási élményt volt!”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!